Ο κ. Δημήτρης Πετρίδενας μιλάει στο FoodLife για τα παραδοσιακά προϊόντα «Ηλιάνα»

Της Ρομίνας Νικηφόρου

Οι τουρίστες που επισκέπτονταν την Αστυπάλαια και δοκίμαζαν με ενθουσιασμό στο πρωινό του ξενοδοχείου τα παραδοσιακά παξιμάδια και κριτσίνια που έφτιαχνε, ζητώντας να τα πάρουν μαζί τους επιστρέφοντας στις χώρες τους, αποτέλεσαν την αφορμή ώστε ο κ. Δημήτρης Πετρίδενας να δημιουργήσει το εργαστήριο «Ηλιάνα».

Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές συνταγές της Αστυπάλαιας, αποφάσισε να τυποποιήσει τα προϊόντα που ήδη διέθετε στους επισκέπτες του νησιού, ενώ το 2007 προχώρησε στην επένδυση και τη δημιουργία του εργαστηρίου σε νέες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, αξιοποιώντας κι ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Σήμερα, όπως εξηγεί στο FoodLife ο κ. Πετρίδενας, τα προϊόντα με πρώτη ύλη από τη Αστυπαλίτικη γη «ταξιδεύουν» σε Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Πολωνία, Βουλγαρία όπου διατίθενται σε ντελικατέσεν σούπερ μάρκετ. Και έπεται συνέχεια, όπως λέει, καθώς παράλληλα συζητά και για την περαιτέρω επέκτασή του στο εξωτερικό. Στην υπόλοιπη Ελλάδα τα προϊόντα του, τα βρίσκει κανείς σε ράφια αλυσίδων σούπερ μάρκετ αλλά και σε μικρότερα σημεία.

«Υπάρχει ενδιαφέρον για το ελληνικό προϊόν και ο κόσμος στρέφεται προς τη μεσογειακή διατροφή» σημειώνει ο κ. Πετρίδενας εξηγώντας την απήχηση που έχουν στο εξωτερικό τα παραδοσιακά προϊόντα «Ηλιάνα».

Τονίζει επίσης ότι παρά την ενεργειακή κρίση και τις πληθωριστικές πιέσεις, δεν έχει επηρεαστεί η ζήτηση για τα προϊόντα καθώς εκείνος από την πλευρά του φροντίζει να «κρατάει» τις τιμές. προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστικός.

Συνολικά το εργαστήριο Ηλιάνα διαθέτει 20 κατηγορίες από παξιμάδια και κριτσίνια ενώ το καινούριο προϊόν που έχει προστεθεί πρόσφατα, παρασκευάζεται από πίτουρο βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης σε πετρόμυλο και είναι χωρίς αλάτι, προσφέροντας μία υγιεινή επιλογή στους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις