Έχουν διανεμηθεί τρόφιμα, κουβέρτες και θερμαντικά σώματα σε όποιον τα χρειάζεται.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάνος Λογοθέτης οι δομές φιλοξενίας προσφύγων μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Αττική, Βοιωτία και νησιά. Εξαίρεση αποτελεί η δομή φιλοξενίας στα Οινόφυτα, την οποία δεν κατάφερε να προσεγγίσει το όχημα της εταιρείας που διανέμει το φαγητό και αναζητείται τρόπος να φτάσει στη δομή άλλο όχημα.

Αντιμετώπιση των προβλημάτων στις δομές φιλοξενίας προσφύγων που προέκυψαν από την κακοκαιρία

Συγκεκριμένα ο κ. Λογοθέτης δήλωσε: “Είχαμε προετοιμαστεί εδώ και μέρες για την κακοκαιρία και είχαν πληροφορηθεί και οι ωφελούμενοι να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Είναι η πρώτη χρονιά που όλοι οι ωφελούμενοι διαμένουν σε οικίσκους, δεν έχουμε πουθενά σκηνές, πέραν κάποιων προσφύγων που βρίσκονται στον Ελαιώνα”. Το υπουργείο στέλνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μηνύματα στους διαμένοντες στις δομές για να μην μετακινούνται εάν δεν υπάρχει λόγος, ενώ διανέμονται κουβέρτες και θερμαντικά σώματα σε όσους τα χρειάζονται.

Ο κ. Λογοθέτης αναφέρει ότι τα μεγάλα στοιχήματα αυτή την ώρα είναι να μην κοπεί το ρεύμα στις δομές και γι’ αυτό οι διοικητές είναι σε επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και να παραμείνουν οι δρόμοι που οδηγούν στις δομές ανοιχτοί και για το λόγο αυτό οι διοικητές έχουν προμηθευτεί αλάτι από τις Περιφέρειες.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις