Οι σημαντικές κατακτήσεις δεν απαιτούν χρήματα αλλά βούληση

Του Σταύρου Καφούνη, Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Περάσαμε πολλά τα τελευταία χρόνια- όχι μόνο ο εμπορικός κόσμος αλλά όλοι μας. Χρειάστηκε σκληρή δουλειά και υπομονή ώστε να σταματήσουμε την αιμορραγία και οι θυσίες δεν μπορεί -και δεν πρέπει- να πάνε χαμένες.

Αποτελεί κοινωνική απαίτηση τόσο η επιτάχυνση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια αλλά και η γενναία απόφαση για την πραγματοποίηση νέων, απαραίτητων για την δημιουργία ενός κράτος σύγχρονου με φιλοεπενδυτικό και φιλοεργατικό χαρακτήρα.

1. Σήμερα πρέπει να λάβουμε τις αποφάσεις που θα επιταχύνουν την απονομή δικαιοσύνης δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας και ισονομίας στους συμπολίτες μας.

2. Η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά την μικρό – εγκληματικότητα ώστε αν κάποιος συλληφθεί 100 φορές να μην μένει ατιμώρητος ώστε να το επαναλάβει για 101 φορά, φαντάζει ως εξαιρετικά λογική απαίτηση.

3. Η αστυνομία, με ενίσχυση και εκπαίδευση τόσο του προσωπικού όσο και των μέσων, πρέπει να εφαρμόζει τον νόμο ώστε κάθε παιδάκι, νεαρή κοπέλα, κάθε επισκέπτης ή κάτοικος της χώρας μας να μπορεί με ασφάλεια να περπατάει παντού.

4. Η κωδικοποίηση των φορολογικών και λοιπών κανόνων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα κατά τα πρότυπα σύγχρονων ευρωπαϊκών κρατών θα απελευθερώσει ενέργεια και θα λειτουργήσει ως μαγνήτης μεγάλων και μικρών επενδύσεων.

5. Και τέλος, η δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος  παιδείας με δημόσιο αλλά και ιδιωτικό πυλώνα που θα εφοδιάζει τα παιδιά μας με τις αναγκαίες δεξιότητες του σήμερα είναι η βάση για να χτίσουμε την Ελλάδα του αύριο. Παρεχόμενη παιδεία από άξιους καθηγητές σε οργανωμένα ιδρύματα όχι απλώς θα κρατήσει τους νέους στη χώρα για να μεγαλουργήσουν αλλά θα φέρει και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους από όλο των κόσμο συνεισφέροντας συνάλλαγμα αλλά πάνω από όλα ενέργεια που μόνον οι νέοι διαθέτουν.

Γιατί, εντέλει, οι σημαντικές κατακτήσεις δεν απαιτούν χρήματα αλλά βούληση. Αυτήν θα απαιτήσουμε εμείς ως ο ισχυρότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας ώστε η χώρα να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο χάρτη.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις