Ποιές οι προβλέψεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την προμήθεια ενέργειας.

Ο υπουργός Ενέργειας Κ. Σκρέκας, φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι το μείζον θέμα που απασχολεί τη χώρα μας αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη είναι αυτό της επάρκειας και της προμήθειας ενέργειας, εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία.

«Δυστυχώς, η παράνομη εισβολή από τη Ρωσία στην Ουκρανία έχει φέρει εκτός ελέγχου τις αγορές. Έχουμε ιστορικά υψηλά στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο και έχουμε και ιστορικά υψηλά στην ηλεκτρική ενέργεια», ανέφερε, σημειώνοντας παράλληλα ότι η τιμή του φυσικού αερίου ήταν στα 200 ευρώ χθες, στα 80 ευρώ πριν δύο μήνες και στα 15 ευρώ πριν έναν χρόνο. Δηλαδή από πέρσι ανέβηκε κατά 185 ευρώ.

Ο Κ. Σκρέκας, μεταξύ άλλων τόνισε «έχουμε προβλέψει να έρθουν επιπλέον φορτία υγροποιημένου αερίου. Έχουμε λιγνίτη για πάνω από 30 ημέρες, έχουμε πετρελαϊκά αποθέματα για πάνω από 150 ημέρες και έχουμε τη δυνατότητα, τα εργοστάσια που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από φυσικό αέριο, αντί για φυσικό αέριο να κάψουν πετρέλαιο. Έχουμε εξετάσει όλα τα σενάρια και τα πιο δυσμενή, όμως κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει ένας πόλεμος». 

Ο υπουργός συναντήθηκε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης που προκαλεί η ρωσο-ουκρανική κρίση. Στη ανάρτησή του έγραψε: «ολοκληρώσαμε τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Συζητήσαμε το θέμα της σφοδρής ενεργειακής κρίσης που τροφοδοτεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αύξησης των τιμών ενέργειας».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις