Ο πληθωρισμός ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών και περιορίζει το ρυθμό ανάπτυξης.

Με αφορμή τα νέα ρεκόρ που σημειώθηκαν στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Το κύμα των ανατιμήσεων στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες και τα είδη διατροφής, γίνεται πλέον ανεξέλεγκτο. Ο πληθωρισμός ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών, περιορίζει το ρυθμό ανάπτυξης και διαμορφώνει ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον για τις ευρωπαϊκές οικονομίες και επιχειρήσεις. 

Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλει να λάβει άμεσα τολμηρές αποφάσεις. Σε πρώτη φάση και για όσο διαρκεί η αβεβαιότητα, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, θα πρέπει να διευρυνθούν τα δημοσιονομικά περιθώρια των χωρών – μελών, ώστε να μπορέσουν να παρέχουν επιδοτήσεις και να στηρίξουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, απέναντι στην έκρηξη των τιμών. Παράλληλα, θα πρέπει να σχεδιάσει και την επόμενη μέρα, μέσα από αποτελεσματικές εναλλακτικές πολιτικές για φθηνότερη ενέργεια, για όλους τους πολίτες και όλες τις χώρες της Ε.Ε. Η κρίση αυτή είναι μια ευκαιρία, για να μπορέσει η Ευρώπη να αποκτήσει επιτέλους γεωπολιτικό εκτόπισμα και δύναμη, αντίστοιχα της οικονομικής της δύναμης».  

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις