Πιθανή παράταση των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

“Οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες να γίνουν τέλος του έτους, αλλά, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, πιστεύω ότι θα πάμε σε παράταση των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων. Το ζητάνε και οι πρόεδροι, να υπάρξει μια παράταξη 6 μηνών, δηλαδή, να πάμε σε εκλογές γύρω στο Μάιο του 2023. Αυτή είναι και η δική μου εκτίμηση…”

Αυτό απάντησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γιάννης Μασούτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό EVRIPOS 90FM σχετικά με τις επιμελητηριακές εκλογές ενώ δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. “Το έχω αποφασίσει και το έχω δηλώσει. Είναι σίγουρο αυτό” όπως είπε.

Σε ερώτηση για το πως θα “θωρακιστούν” οι επιχειρήσεις μέλη των επιμελητηρίων στην μετά covid 19 εποχή αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του πολέμου ο πρόεδρος είπε:

“Δυστυχώς, με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, το ζήτημα της ενέργειας έχει μπει πρώτο θέμα στην ατζέντα της επιχειρηματικής κοινότητας και πρέπει οι επιχειρήσεις να θωρακιστούν. Αυτός είναι ο στόχος. Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία πάντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ευτυχώς για πρώτη φορά δείχνει δυνατή και ενωμένη, και γρήγορη στις αποφάσεις. Κάτι που έπρεπε να γίνει και νομίζω ότι είναι ένα μάθημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, και για την ταχύτητα και για το πνεύμα συλλογικότητας, το οποίο φαίνεται ότι εξελίσσεται πολύ καλά και είμαι σίγουρος ότι θα γυρίσει με πολλές θετικές αποφάσεις πίσω, η Ε.Ε. Οι δικές μας απαιτήσεις είναι να υπάρχει ένα όριο στο κόστος της κιλοβατώρας και να μην το ξεπερνάει αυτό. Ας πούμε τα 180Euro που είναι ήδη ένα πολύ μεγάλο κόστος. Αλλά αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι το ρεύμα έχει φτάσει 300 ευρώ, 400 ευρώακόμα και 440Euro η κιλοβατώρα, τιμές που δεν μπορεί να αντέξει ούτε το νοικοκυριό ούτε οι επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, στο πετρέλαιο να ισχύσει το ίδιο πράγμα. Ζητήσαμε να μειωθεί ο φόρος του πετρελαίου οπότε να πέσει και η τιμή του. Που το έχει τόση ανάγκη, και ιδιαίτερα η Περιφέρεια και η Β. Ελλάδα που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη γιατί έχουν ένα μεγάλο κόστος στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αλλά και των επιχειρήσεων φυσικά”.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις