Στο FoodLife μιλά ο γνωστός επιχειρηματίας από τον κλάδο των μπαχαρικών, Θεόδωρος Αβράμογλου

Της Κωνσταντίνας Χελιδώνη

Με την οικογένεια Αβράμογλου να έχει καθιερωθεί στο χώρο των μπαχαρικών και το κατάστημα τους στη Θεσσαλονίκη να έχει γίνει ένα από τα «must visit» της πόλης, πλέον εισέρχονται σε νέα μονοπάτια θέλοντας να ενισχύσουν το αποτύπωμα τους στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του FoodLife, ο Θοδωρής Αβράμογλου θέλοντας να δώσει μία μεγαλύτερη ώθηση στον παράδεισο των ελληνικών βοτάνων και των φυσικών προϊόντων θα ανοίξει το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα με την επωνυμία «Fisi stores», περί τα μέσα Φεβρουαρίου. Το συγκεκριμένο κατάστημα, αποτελεί την πρώτη κίνηση της εταιρείας στον τομέα του λιανικού εμπορίου με την μέθοδο δικαιόχρησης, ενώ μέσα στους επόμενους στόχους είναι η δημιουργία και άλλων καταστημάτων στη πρωτεύουσα.

Λειτουργικά τρόφιμα

Έχοντας εμπειρία από τον πατέρα αλλά και τον παππού του στον κλάδο των μπαχαρικών και των βοτάνων και με την κουλτούρα «Πολίτισσας μαγείρισσας», ο επιχειρηματίας θα παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό καινοτόμα προϊόντα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει στα λειτουργικά τρόφιμα. «Πρόκειται για μια νέα κατηγορία, που θα παρουσιάσουμε στο πρώτο μας κατάστημα στην Αθήνα. Τα λειτουργικά τρόφιμα είναι μία ομάδα τροφίμων που επιπλέον των θρεπτικών συστατικών που φυσικά περιέχουν, διαθέτουν και πρόσθετες ιδιότητες με συγκεκριμένο όφελος για την ανθρώπινη υγεία» δηλώνει ο Θ. Αβράμογλου. Η απόφαση, ωστόσο για τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος, Fisi stores, όμως δεν φαίνεται να σταματάει εδώ, αφού η διοίκηση συζητά αυτή τη περίοδο για την ανάπτυξή τους μέσω franchise. Ήδη, όπως αναφέρουν τα στελέχη του υπάρχουν σοβαρές προτάσεις.

Μπαχαρικά Αβράμογλου

Πίσω όμως από τον «παράδεισο των μπαχαρικών και των βοτάνων που διαθέτει στην Θεσσαλονίκη η εταιρεία βρίσκεται ο πατέρας του Θοδωρή, Βασίλης Αβράμογλου, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής των ευφάνταστων μειγμάτων. Ο παππούς του Θοδωρή με καταγωγή από την Πόλη, κατάφερε να «γεφυρώσει» τον δρόμο των μπαχαρικών με τη Θεσσαλονίκη και να ανοίξει στο κέντρο της πόλης, το 1972, το φυσικό κατάστημα της οικογενειακής επιχείρησης. Το κατάστημα άρχισε να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και η εμπορία μπαχαρικών έμελλε να αποτελέσει τον βασικό σταθμό στην καριέρα του. Μετέπειτα, με τη συμβολή του γιου του, Βασίλη, η εταιρεία αναβαθμίστηκε και άρχισε να εξάγει τα προϊόντα της σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, αλλά και να επεκτείνεται στην εγχώρια αγορά. Σήμερα ο Β. Αβράμογλου, μαζί με τον γιο του, Θ.Αβράμογλου, συνεχίζει να εξελίσσεται προσθέτοντας συνεχώς νέα είδη, την ίδια ώρα που ο Θοδωρής βάζει πλώρη για την απαιτητική αλλά και πολλά υποσχόμενη αγορά της Αθήνας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις