Μία κοινή ενέργεια, που φιλοδοξεί να έχει συνέχεια και συνέπεια, με διαρκή παρακολούθηση των ζητημάτων που προκύπτουν.

Με επίκεντρο τις προσπάθειες για την ανάπτυξη του εμπορίου, πραγματοποιήθηκε χτες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Athens Trade Forum, μία πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Με αφορμή τη συγκυρία  των εκρηκτικών ανόδων στα κόστη ενέργειας και μεταφοράς, ΕΒΕΑ και ΕΣΑ ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός νέου χώρου διαλόγου, αναζητώντας λύσεις για τα εμπόδια που καλείται να αντιμετωπίσει ο κόσμος του εμπορίου.  Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων της Αττικής, μέλη του εμπορικού τμήματος του ΕΒΕΑ, του ΕΣΑ και άλλων συναφών επαγγελματικών φορέων, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς, ανοίγοντας έναν καινούριο δίαυλο διαθεσμικής επικοινωνίας, που στοχεύει στην αμφίδρομη ροή της πληροφορίας, προς ολόκληρη την εμπορική κοινότητα.

Πρόκειται για μία κοινή ενέργεια, που φιλοδοξεί να έχει συνέχεια και συνέπεια, με διαρκή παρακολούθηση των ζητημάτων που προκύπτουν, αλλά και με ουσιαστικές δράσεις και παρεμβάσεις, που θα διατηρήσουν ως κεντρικό τους πυλώνα τα κοινά συμφέροντα των εμπορικών φορέων.

«Είναι μία προσπάθεια που ξεκινά προς το παρόν από τους θεσμικούς εκπροσώπους του εμπορίου στην Αττική. Ευελπιστούμε όμως, να διευρύνουμε τους εμπλεκόμενους και πέρα από τα σύνορα της Περιφέρειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και Β Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑΣταύρος Καφούνης, συμπληρώνοντας ότι «δημιουργούμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σε βάθος και με ουσία, όλους τους προβληματισμούς που προκύπτουν στην κοινότητά μας. Από τα συνήθη ζητήματα της οικονομικής δυστοκίας, μέχρι τις αλλαγές της επαγγελματικής μας νοοτροπίας».

Την πρόθεση του ΕΒΕΑ να μεσολαβήσει, ως εκπρόσωπος της επιχειρηματικότητας και σύμβουλος της Πολιτείας, για την υποστήριξη των κοινών στόχων μεταξύ όλων των εμπορικών θεσμών, υπογράμμισε ο πρόεδρος, Γιάννης Μπρατάκος. «Θέλουμε να στηρίξουμε συνεργατικές πρωτοβουλίες μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, για ανάπτυξη κοινών προμηθειών. Θέλουμε να βοηθήσουμε περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις, να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Θέλουμε να συνεργαστούμε με το υπουργείο Οικονομικών και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, για την ταχύτερη εξυγίανση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων και τη χρηματοδότηση περισσότερων βιώσιμων επιχειρήσεων», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ. «Διανύουμε ακόμη, μια δύσκολη περίοδο. Έχουμε μπροστά μας νέες μάχες. Ό,τι κι αν γίνει, όμως, να ξέρετε ότι έχετε δίπλα σας έναν αξιόπιστο και ισχυρό σύμμαχο. Ως ΕΒΕΑ, είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε. Με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο που διαθέτουμε».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις