Τι δηλώνει στο FoodLife, ο δημιουργός των «VeeVee South Village», Γιάννης Κέδες

Της Κωνσταντίνας Χελιδώνη

«Η κρίση αποτελεί γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη της καινοτομίας» την πρόταση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει μία επιχείρηση από την Βόρεια Ελλάδα, η οποία αντιμετώπισε την πανδημία, ως μία μοναδική ευκαιρία για τον εντοπισμό των ελλείψεων που δημιουργήθηκαν στην ελληνική αγορά σχετικά με την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Και… εγένετο τα εμφιαλωμένα κοκτέιλ «VeeVee South Village». Η θεσσαλονικιώτικη ομάδα, Vogatsikou 3 από τον χώρο της εστίασης παρασκεύασε πέντε ευφάνταστα ελληνικά κοκτέιλ, τα οποία συσκεύασε σε γυάλινο μπουκάλι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να τα απολαύσουν από την ασφάλεια του σπιτιού τους. Να σημειωθεί ότι το καινοτόμο αυτό εγχείρημα έρχεται να συνδυαστεί και με την τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στον κλάδο του αλκοολούχου ποτού, αφού ο καταναλωτής ολοένα και περισσότερο αναζητά την ποιότητα στο ποτό που απολαμβάνει, θέτοντας τον παράγοντα ποσότητα σε δευτερεύοντα ρόλο.

«Εκτός από τις συνέπειες που έφερε το πάγωμα του κλάδου τόσο σε εμάς τους ίδιους όσο και σε άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας συνυφασμένους με την εστίαση αντίστοιχα αρνητικές ήταν οι επιπτώσεις και για το ίδιο το καταναλωτικό κοινό. Είναι πολλά τα παραδείγματα πελατών, που καθημερινά μας ζητούσαν είτε να τους στείλουμε συνταγές ώστε να φτιάξουν το αγαπημένο τους κοκτέιλ είτε να τα φτιάξουμε εμείς και να τα στείλουμε στο σπίτι ώστε να βιώσουν μία θα έλεγα απαγορευμένη εμπειρία με τα σημερινά δεδομένα. Πλέον εξάγουμε τα προιόντα μας στη Γαλλία και στη Γερμανία» δηλώνει στο FoodLife, ο ένας εκ των συνιδρυτών των VeeVee και ιδιοκτήτης της Vogatsikou 3, Γιάννης Κέδες. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα βγουν στην αγορά και νέοι κωδικοί της εταιρείας, τα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ.

εμφιαλωμένα κοκτέιλ VeeVee South Village

Εμφιαλωμένα κοκτέιλ «VeeVee South Village» από φυσικά εκχυλίσματα

Ωστόσο, ο σκοπός των ιδρυτών δεν ήταν μόνο να φτιάξουν ένα μοντέρνο προϊόν συνυφασμένο με τα δεδομένα της εποχής αλλά ήθελαν να δώσουν σε αυτό και προστιθέμενη αξία, γεγονός που θα τους διαφοροποιούσε από άλλα αντίστοιχα προϊόντα. Ετσι, παρασκεύασαν κοκτέιλ με ελληνικά υλικά που θα περιέχουν φυσικά συστατικά με δυνητικές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία αξιοποιώντας τους αντιμικροβιακούς και αντιοξειδωτικούς παράγοντες των αιθέριων ελαίων και των εκχυλισμάτων τους. «Βασικός άξονας της προσπάθειας μας, ήταν τα συστατικά να είναι ελληνικά, ώστε να υποστηριχθούν τα τοπικά προϊόντα, από φρούτα μέχρι μπαχαρικά και βότανα. Οι φράουλες που χρησιμοποιούμε είναι από την Κατερίνη, η αρώνια από τις Σέρρες, επίσης χρησιμοποιούμε φαρμακευτικά φυτά όπως είναι η αψιθιά ενώ από την άλλη πλευρά τα ποτά μας δεν περιέχουν ζάχαρη και χημικά συστατικά αφού τα βότανα και τα φρούτα που χρησιμοποιούμε περιέχουν φυσικά σάκχαρα» περιγράφει ο επιχειρηματίας.

 Η γκάμα των μαγικών ελιξιρίων των VeeVee περιλαμβάνει πέντε διαφορετικές γεύσεις τα οποία έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό όπως λένε και οι ιδιοκτήτες τους, «άρωμα Ελλάδας». Από το double punch με μαστίχα και εκχύλισμα από φρούτα του δάσους, το med smash με φρέσκες εκχυλισμένες φράουλες και βότανα της Μεσογείου μέχρι το luna park από βότκα βερίκοκου και μαλλί της γριάς, το blind pirate από ελληνικά πορτοκάλια και μπαχαρικά και το bitter sweet από πεπόνι και νότες σοκολάτας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις