Τα οφέλη από την επίσκεψη της κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποστολής στο Ριάντ.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μετά το πέρας της επίσκεψης της κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποστολής στο Ριάντ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι το ταξίδι πήγε τουλάχιστον τρεις φορές καλύτερα από το αναμενόμενο όσον αφορά το αποτέλεσμα των ιδιωτικών επενδύσεων και όσον αφορά τις κυβερνητικές επαφές δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Σημείωσε δε, ότι η επίσκεψη στον Ριάντ θα αποφέρει τεράστια οφέλη στην ελληνική ιδιωτική οικονομία μέσω της ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός, ανέφερε πως όταν σχεδίαζαν το ταξίδι είχαν θέσει ως στόχο για να είναι επιτυχημένο να γίνουν 100 περίπου διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ επιχειρήσεων από την Ελλάδα και από τη Σαουδική Αραβία, και όταν χθες στο τέλος της ημέρας δόθηκε ο τελικός κατάλογος των Β2Β συναντήσεων είχαν ξεπεράσει σε αριθμό τις 300.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι τον Μάιο αναμένεται επίσκεψη επιχειρηματικής αποστολής από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα τονίζοντας ότι «Η εξωστρέφεια πολύ σημαντικό κομμάτι για την οικονομία, όπως την οραματίζεται η κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις