Οι συγκρατημένες τιμές οφείλονται στους εντατικούς ελέγχους, διευκρίνισε ο υπουργός

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ για τις τιμές στα αμνοερίφια και τα καύσιμα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα επίπεδα στα οποία διατηρήθηκαν, κάνοντας μνεία και στους αυξημένους και αυστηρούς ελέγχους για αισχροκέρδεια που διενεργήθηκαν ενόψει της εορταστικής περιόδου. Ο υπουργός ανέφερε ότι οι έλεγχοι είναι επιβεβλημένοι καθώς δεν είναι ώρα οι επιχειρήσεις να βγάλουν υπερκέρδη.

«Από την πρώτη μέρα που άρχισε η ιστορία με το κατσίκι και το αρνί και ακουγόταν ότι οι τιμές τους θα φτάσουν τα 16 ευρώ, το υπουργείο Ανάπτυξης έκανε μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ένας από τους κρίκους ήταν εκτεταμένοι έλεγχοι για το θέμα των παράλληλων παράνομων εξαγωγών προς άλλες χώρες. Μάλιστα, τη Δευτέρα όλη η ομάδα της ΔΙΜΕΑ ήταν στα λιμάνια της χώρας για αυτόν τον λόγο με στόχο να υπάρχει επάρκεια στην ελληνική αγορά για να πέσουν οι τιμές. Έτσι, σήμερα οι τιμές παίρνουν τη φυσιολογική τους ροπή», επισήμανε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή της βενζίνης, δήλωσε «ευτυχής» διότι σε συνεργασία με τους βενζινοπώλες και τους μεταφορείς το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε σωστά τη σχετική Υπουργική Απόφαση για το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι. «Και είμαι υπερήφανος γιατί αυτή τη στιγμή οι τιμές στα πρατήρια ακολουθούν τις διεθνείς τιμές. Ανέβηκαν οι τιμές του βαρελιού κατά 7% και για αυτό ανέβηκε και λίγο η τιμή στην αντλία», σημείωσε.

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s, δηλώνοντας, «Όταν παραλάβαμε τη διακυβέρνηση ήμασταν 6 σκαλοπάτια μακριά και έχουμε καλύψει τα 5 για να λήξει η περιπέτεια που ξεκίνησε από το Καστελόριζο το 2010. Ενώ έχουμε πόλεμο, αυξημένο πληθωρισμό και αναγκαστικά μικρότερη πρόβλεψη ανάπτυξης λόγω του πολέμου, ο κορυφαίος οίκος αξιολόγησης λέει ότι όχι μόνο πιστεύω ότι η ελληνική οικονομία θα αντέξει, αλλά θα πάει ακόμα καλύτερα και από το αναμενόμενο».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις