Η κίνηση συνδέεται με πρόσφατη μελέτη που έδειξε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να ακολουθήσουν έναν vegan τρόπο ζωής.

Η Starbucks, η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο, ανακοίνωσε ήδη από τις αρχές του νέου έτους ότι θα σταματήσει να χρεώνει επιπλέον το φυτικό γάλα στα ροφήματα της σε όλα τα καταστήματα της στο Υνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία, που προσφέρει επί του παρόντος πέντε vegan γάλατα και συγκεκριμένα γάλα βρώμης, σόγιας, αμυγδάλου, καρύδας,  και το αποκλειστικό Starbucks Original Nut Blend, βάζει τέλος στην πρόσθετη χρέωση των παραπάνω προϊόντων.

Η κίνηση μαρτυρά μια στροφή προς τη vegan διατροφή και τα vegan προϊόντα και συνδέεται με πρόσφατη μελέτη που έδειξε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανά τον πλανήτη επιλέγουν να ακολουθήσουν έναν vegan τρόπο ζωής.

Τα Starbucks, υποδέχονται το νέο χρόνο με περισσότερα πρωτότυπα vegan γεύματα, μεταξύ των οποίων ο vegan τόνος, προσφέροντας στο κοινό εναλλακτικές λύσεις βασισμένες στα φυτικά ψάρια. Στο ανανεωμένο μενού, περιλαμβάνονται και vegan λιχουδιές όπως  το νέο brownie με πεκάν και καραμέλα φυτικής προέλευσης και το κέικ καρότου με γλάσο βρώμης που είναι  επίσης καθ’ οδόν.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις