Βιώσιμες συνταγές κοκτέιλ με βάση το διάσημο ρούμι Flor de Caña 

Η βιωσιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος έχουν γίνει πλέον κύριο μέλημα στη βιομηχανία των bars και των αποσταγμάτων με όλο και περισσότερες εταιρείες να υιοθετούν έναν “πράσινο” τρόπο παραγωγής. Σπουδαίο παράδειγμα το αποστακτήριο του  Flor de Caña που παράγει το ομώνυμο, διάσημο ρούμι από την Νικαράγουα. Περισσότερα από 130 χρόνια το Flor de Caña λειτουργεί μ’ ένα ολιστικό μοντέλο βιωσιμότητας που δίνει προτεραιότητα στους υπαλλήλους, το περιβάλλον και την κοινότητα! Αυτό το καλοκαίρι, το Flor de Caña συστήνει στους λάτρες του τον βιώσιμο τρόπο κατανάλωσης και συνεργάζεται με bars από όλη την Ελλάδα προτείνοντας πρωτότυπα, zero waste cocktails.

Οι βιώσιμες πρακτικές άλλωστε δεν σταματούν μόνο στις εταιρείες παραγωγής. Πολλές είναι πλέον και οι επιχειρήσεις οι οποίες με τα χρόνια έχουν δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην προσεκτική χρήση πρώτων υλών αλλά και εκμετάλλευση υλικών, τα οποία υπό διαφορετικές συνθήκες θα κατέληγαν στον κάδο απορριμμάτων.

Έτσι, ξεκινώντας από τον Ιούλιο και για δύο μήνες, τα bars δημιουργούν και προτείνουν στο κοινό τους zero waste cocktails με βάση το Flor de Caña 12 ετών. Cocktails δηλαδή, που παράγονται χωρίς να αφήνουν υπολείμματα, χρησιμοποιώντας φλούδες και κοτσάνια από τα φρούτα ή φύλλα από τα λαχανικά ακόμη και τα μυρωδικά της επόμενης ημέρας, όλα πλέον επαναχρησιμοποιούνται με δημιουργικό τρόπο στις συνταγές.

Στόχος της ενέργειας είναι να εμπνεύσει τους bartenders αλλά και τους καταναλωτές να οδηγηθούν σε μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα αλλά και να γίνουν εκπρόσωποι μιας αλλαγής που θα εμπνεύσει κι άλλους να συμμετάσχουν για ένα πιο “πράσινο” μέλλον για εμάς και τον πλανήτη μας.

Αναζητήστε σ’ ένα από τα παρακάνω bar, κάποιο από τα πρωτότυπα, zero waste και sustainable cocktails με Flor de Caña και μυηθείτε στην φιλοσοφία του μηδενικού αποτυπώματος!

Tα μπαρ που θα βρεις τα  zero waste cocktails:

Libertine, Αθήνα

Lit Athens, Αθήνα

Mr Fox, Αθήνα

Old Dog, Αθήνα

Blanc GastoBar, Θεσσαλονίκη

Blue Cup, Θεσσαλονίκη

Cottage, Θεσσαλονίκη

Epavli Marokkou, Θεσσαλονίκη

Nektar Distillery, Θεσσαλονίκη

Ocean Club, Θεσσαλονίκη

The Rock Fellas, Θεσσαλονίκη

The Stolen Cup, Θεσσαλονίκη

Vogatsikou, Θεσσαλονίκη

Anemos Beach Bar, Χαλκιδική

Blue Tiki Cocktail Bar, Χαλκιδική

Spitaki, Χαλκιδική

Amal Bar, Δράμα

Baraoda, Πτολεμαΐδα

Camelot, Κοζάνη

Grooove Boutique, Βόλος

Kapsoula, Καβάλα

Kerouac, Αλεξανδρούπολη

Mylos Cocktail bar, Καστός

Rooms Square, Πτολεμαΐδα

Διαβάστε επίσης: 

Ποιο είναι το αγαπημένο cocktail της Βασίλισσας Ελισάβετ; Ο Tom Hanks δίνει την απάντηση