Η Ostreida είναι η πρώτη βότκα που αποστάζεται με στρείδια!

H The Industrious Spirits Company, το πρώτο αποστακτήριο που άνοιξε στο Providence του Ρόουντ Άιλαντ μετά την ποτοαπαγόρευση, πρωτοπορεί και φτιάχνει μια βότκα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Συνδυάζοντας την αλμύρα της θάλασσας με το αγαπημένο ποτό δημιούργησε μια βότκα από στρείδια την οποία εύστοχα ονόμασε Ostreida.

Αν και άλλες μάρκες, όπως η Oyester, έχουν ήδη φτιάξει βότκες με στρείδια, η Ostreida παρασκευάζεται με μια μοναδική μέθοδο. Σύμφωνα με το αποστακτήριο πίσω από τη νέα βότκα, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζει τη νέα βότκα oyster είναι το γεγονός ότι είναι το πρώτο ποτό που  στην πραγματικότητα αποστάζεται με στρείδια, αντί να τα εμποτίζει μετά την έγχυση της βότκας. Για να γίνει αυτό, το αποστακτήριο φτιάχνει το ουδέτερο απόσταγμα καλαμποκιού και στη συνέχεια προσθέτει τα στρείδια στη διαδικασία απόσταξης. Και η The Industrious Spirits Company πιστεύει ότι αυτό είναι που δίνει στην Ostreida το πλεονέκτημά της.

Μετά από μια σειρά δοκιμών και λαθών βρήκαν την απάντηση. Ομαλή και ισορροπημένη με καπνιστές νότες και γεύση αλμυρού ωκεανού, η Ostreida είναι σαν να βγήκε από την θάλασσα του Ρόουντ Άιλαντ. Ενώ η εταιρία γιορτάζει τη νέα, μοναδική βότκα της, το αποστακτήριο ψάχνει επίσης την επόμενη ιδέα του, δοκιμάζοντας παρτίδες που παρασκευάζονται με διαφορετικούς τύπους στρειδιών, που συλλέγονται τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και εκτός περιοχής. Το γευστικό προφίλ της βότκας παραμένει το ίδιο, αλλά οι γεύσεις των διαφορετικών στρειδιών εμφανίζονται σε κάθε νέα παρτίδα. Τώρα, θα αρχίσουν να επισημαίνουν σε κάθε μπουκάλι από πού προέρχονται τα στρείδια και πότε μαζεύτηκαν.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις