Της Αμαλίας Σοφιανοπούλου 

Ένα σπάνιο μπουκάλι ιαπωνικού ουίσκι single malt που προσφέρεται σε κατάστημα αφορολογήτων ειδών στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πουλήθηκε για το απίστευτο ποσό των 488.000 ευρώ.  Το εξαιρετικά περιορισμένο ιαπωνικό ουίσκι Yamazaki 55 ετών, πωλούνταν σε ένα από τα καταστήματα Unifree Duty Free στο αεροδρόμιο από τον Δεκέμβριο του 2021, αναφέρει το Airport World, το περιοδικό του Airports Council International.

Yamazaki: Το Ιαπωνικό ουίσκι που πωλήθηκε για 488.000 ευρώ

Λόγω της εξαιρετικά περιορισμένης φύσης του ποτού, οι πελάτες κλήθηκαν να υποβάλουν τις προσφορές τους σε αυτό. Οκτώ ενδιαφερόμενοι πελάτες έκαναν μια έγκυρη προσφορά και τελικά, ένας πελάτης από την Κίνα κέρδισε την προσφορά. Είναι το παλαιότερο single malt ουίσκι στην ιστορία του House of Suntory. Είναι ένα μείγμα τριών εξαιρετικών single malt από τη δεκαετία του 1960, με συστατικά που αποστάζονται υπό την επίβλεψη του ιδρυτή της Suntory, Shinjiro Torii.

Αφού κυκλοφόρησε 100 μπουκάλια το 2020 στην Ιαπωνία μέσω συστήματος λοταρίας, η Suntory επέκτεινε την κυκλοφορία το 2021 προσφέροντας μια πολύ περιορισμένη παρτίδα άλλων 100 φιαλών στον υπόλοιπο κόσμο. Περιγράφοντας το ποτό, ο Shinji Fukuyo είπε: “Τα πολύ παλιά σκωτσέζικα ουίσκι μου δίνουν την εντύπωση ότι είναι σαν τα τέλεια ελληνικά γλυπτά με τονισμένη ομορφιά.  Αμέως σε εντυπωσιάζουν ως έργο τέχνης. Αλλά το Yamazaki 55 είναι περισσότερο σαν ένα παλιό άγαλμα του βουδισμού. Ήρεμο και μυστηριώδες. Χρειάζεται χρόνος για να απολαύσεις την εσωτερική του ομορφιά με τη μυρωδιά του ιαπωνικού θυμιάματος και του απογυμνωμένου παλιού ξύλου”.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις