Η εκπομπή του BBC Saturday Kitchen, οδήγησε ένα κρασί να ξεπουλήσει σε χρόνο ρεκόρ στο ηλεκτρονικό κατάστημα κρασιού Majestic.

Περιγραφόμενο στην τηλεοπτική εκπομπή ως «διασταύρωση Pinot Noir και Nebbiolo», το κρασί Θυμιόπουλος Ξινόμαυρο, που προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, σημείωσε μια εντυπωσιακή αύξηση 1800% στις πωλήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα, μεταβάλλοντας τις πωλήσεις τριών μηνών σε ένα μονό πρωί. Έκτοτε, το κρασί έχει εξαντληθεί στο Majestic.

Ορισμένα καταστήματα Majestic έχουν πλέον εισαγάγει λίστες αναμονής για το ξεχωριστό κόκκινο κρασί ενόψει των Χριστουγέννων, αφού ο κριτικός του Saturday Kitchen Olly Smith περιέγραψε το ελληνικό κρασί ως «ένα από τα κρυμμένα πετράδια του κόσμου» και διαβεβαίωσε τους θεατές ότι «δεν θα έχετε πιει ποτέ κάτι σαν αυτό».

«Βλέποντας το απίστευτο ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό στο Ξινόμαυρο δείχνει πώς το σωστό κρασί, τη σωστή στιγμή, μπορεί να δημιουργήσει μια εντελώς νέα τάση με μια γρήγορη κίνηση», λέει ο Rob Cooke, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της Majestic.

«Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί σταθερά στην Ελλάδα. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε περισσότερα ελληνικά κρασιά στα ράφια μας ενόψει των Χριστουγέννων, καθώς θα αποτελέσει επίσης ένα σούπερ ζεύγος για τη γαλοπούλα».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις