Μια άνευ προηγουμένου κατηγορία στην διάσημη για το κρασί της πόλη της Γαλλίας, Μπορντό.

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στον χώρο του κρασιού της Γαλλίας τις τελευταίες μέρες αφού μεγάλος οινοπαραγωγός του Μπορντό κατηγορείται για απάτη. Ο λόγος για τον Vincent Lataste, ιδιοκτήτη της εταιρείας κρασιών του Μπορντό Sequoia, ο οποίος καταδικάστηκε σε μια «άνευ προηγουμένου» ποινή φυλάκισης για απάτη, αφού οι αρχές διαπίστωσαν ότι η εταιρεία του «αποπειράθηκε να εξαπατήσει για τις ουσιαστικές ιδιότητες των κρασιών», μεταξύ άλλων αδικημάτων.

Μεγάλος οινοπαραγωγός του Μπορντό κατηγορείται για απάτη

Η κατηγορία για τον Vincent Lataste είναι η πρώτη του είδους της για μια εξέχουσα προσωπικότητα στη βιομηχανία κρασιού του Μπορντό. Η εταιρεία του Lataste, Sequoia, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για «εξαπάτηση, απόπειρα εξαπάτησης σχετικά με τις ουσιαστικές ιδιότητες των κρασιών, δόλια χρήση και απόπειρα δόλιας χρήσης ΠΟΠ», σύμφωνα με τη Le Monde.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν επιθεωρητές του ρυθμιστικού φορέα Institut National de l’origine et de la qualité πραγματοποίησαν έναν τακτικό έλεγχο στο Sequoia. Τα αποτελέσματα αυτής της επιθεώρησης έδειξαν ότι τα επίπεδα διοξειδίου του θείου ήταν πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Μετά από αυτό το εύρημα, πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω δοκιμές και οι αρχές φέρεται να βρήκαν στοιχεία για περαιτέρω απάτη, συμπεριλαμβανομένης της ανάμειξης κρασιών από διαφορετικούς παραγωγούς, προσθήκης νερού στο κρασί και ετικετών κρασιών με εσφαλμένα έτη.

Ο Lataste άσκησε έφεση κατά της ποινής, η οποία τώρα θα αναβληθεί έως ότου εκδικαστεί το αποτέλεσμα αυτής της έφεσης. Όπως και να έχει, είναι απίθανο να εκτίσει ποινή φυλάκισης ακόμα κι αν χάσει την έφεση. Η γαλλική νομοθεσία υπαγορεύει ότι οι ποινές ενός έτους ή λιγότερο μπορούν να εκτιστούν στο σπίτι, εφόσον τα άτομα φορούν ηλεκτρονικό βραχιόλι, αναφέρει το The Connexxion.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις