Ένα προϊόν που πολλοί τολμηροί θα δοκίμαζαν.

Ένας τολμηρός και ευφυής, παραγωγός μπίρας από το Λάτσιο της Ιταλίας, συνεργάστηκε με ελαιοπαραγωγούς από τη μεγαλύτερη αγροτική ένωση της χώρας, Coldiretti και δημιούργησαν μαζί ένα καινοτόμο προϊόν, τη μπίρα “Birra Olea” από φύλλα ελιάς.

Για την παρασκευή της χρειάστηκαν εκατοντάδες κιλά φύλλων ελιάς τα οποία οι ελαιοκαλλιεργητές διοχέτευσαν στον παραγωγό, προκειμένου η πρωτοπόρα ιδέα του να πάρει σάρκα και οστά. Τα φύλλα ελιάς συγκεντρώνονται κατά το κλάδεμα των ελαιόδενδρων που βρίσκονται κοντά στη ζυθοποιεία.

Η μπίρα έχει πικρή γεύση που αποδίδεται στη γεύση των φύλλων της ελιάς και 6,2% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Συνδυάζεται με τυριά μεσαίας ωρίμανσης και αποτελεί σίγουρα ένα προϊόν που προσελκύει το ενδιαφέρον των  καταναλωτών.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις