Στον Όμιλο Εταιρειών Mantis ανήκει πλέον η ιστορική οινοποιία «Μαλαματίνα».

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την ιστορική ελληνική οινοποιία «Μαλαματίνα», με τη σφραγίδα του Ομίλου Εταιρειών Mantis. Σύμφωνα με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στις 22 Δεκεμβρίου 2021, η εταιρεία εντάσσεται επίσημα στο δυναμικό του κορυφαίου διανομέα στην ελληνική αγορά, διασφαλίζοντας έτσι τη συνέχιση μιας επιτυχημένης πορείας 127 ετών, αλλά και τις προϋποθέσεις για δυναμική ανάπτυξη στο μέλλον

Βασική προτεραιότητα του Ομίλου Εταιρειών Mantis είναι η υλοποίηση ενός επενδυτικού και επιχειρηματικού πλάνου για την ενδυνάμωση της εταιρείας, το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά την θέση της στην ελληνική και ξένη αγορά, ενώ παράλληλα θα προσθέσει αξία στην τοπική οικονομία της Θεσσαλονίκης και στο εισόδημα Ελλήνων αγροτών.

Σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης που επικυρώθηκε,  δημιουργήθηκε μια νέα εταιρεία, η Οινοποιία Μαλαματίνα ΑΕΒΕ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη στην οποία μεταβιβάστηκε  μέρος του  ενεργητικού και του παθητικού της παλαιάς εταιρείας. Τη διοίκηση της νέας εταιρείας αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Κεράνης, ως Διευθύνων Σύμβουλος και Μέτοχος, ενώ ο κ. Κώστας Μαλαματίνας παραμένει ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, διασφαλίζοντας έτσι τη διοικητική και ιστορική συνέχεια της Μαλαματίνας.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων, οι οποίες θα διευρύνουν το χαρτοφυλάκιο της Μαλαματίνας με 100% ελληνικά προϊόντα, αξιοποιώντας τους θησαυρούς της ελληνικής γης. Η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, που αποτελεί διαχρονικό χαρακτηριστικό της εταιρείας, θα διασφαλιστεί περαιτέρω με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και προηγμένων συστημάτων ελέγχου σε όλα τα οινοποιεία της. 

Οι επενδύσεις αυτές αναμένεται να αυξήσουν την κερδοφορία της «Μαλαματίνα» και να την επαναφέρουν σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης και ισχυρών ταμειακών ροών. Συγκεκριμένα, βάσει του σχεδίου εξυγίανσης, η «Μαλαματίνα» υπό τη διοίκηση του Ομίλου Εταιρειών Mantis, αναμένεται να εμφανίσει καθαρά κέρδη από τον δεύτερο κιόλας χρόνο.

«Η Μαλαματίνα είναι ένα εμβληματικό προϊόν, το οποίο έχει αγαπηθεί από γενιές Ελλήνων καταναλωτών. Έχει μπει στα σπίτια μας, έχει ταυτιστεί με τις πιο όμορφες στιγμές μας. Ειδικά για εμάς τους Θεσσαλονικείς, πέρα από κομμάτι της ζωής μας, η Μαλαματίνα είναι και μια εταιρεία που προσφέρει διαχρονικά στην τοπική μας κοινωνία. Είμαι, λοιπόν, ιδιαίτερα υπερήφανος που βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή της νέας εποχής της. Δέσμευσή όλων μας στον Όμιλο Εταιρειών Mantis και προσωπικός μου στόχος, είναι να παραμείνει η Μαλαματίνα μια ισχυρή επιχειρηματική δύναμη για τη Θεσσαλονίκη και για την Ελλάδα. Μια εταιρεία με ποιοτικά προϊόντα που συνδυάζουν την παράδοση και την καινοτομία, για να προσθέσουν αξία στους καταναλωτές, στην τοπική και την εθνική οικονομία. Ξεκινάμε με ενθουσιασμό για την επόμενη μέρα, που θα διασφαλίσει όχι μόνο τη συνέχεια, αλλά και ένα νέο, δημιουργικό κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας» δήλωσε ο κ. Κεράνης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. 

Η προσθήκη της «Μαλαματίνα» στον Όμιλο Εταιρειών Mantis αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου επενδυτικού πλάνου, με στρατηγικό στόχο τη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας, που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των καταναλωτών, αναδεικνύοντας παράλληλα τον πλούτο της ελληνικής γης, την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου. 

Η εξαγορά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξήχθη από την Ernst & Young για λογαριασμό των Τραπεζών και της ίδιας της εταιρείας Μαλαματίνα, ενώ η «PricewaterhouseCoopers Business Solutions ΑΕ» (PwC) ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος, το δικηγορικό γραφείο Κ. Κωστόπουλος και Συνεργάτες και η «Μ. ΨΥΛΛΑ – Β. ΒΥΖΑΣ – Γ. ΚΑΤΡΙΝΑΚΗΣ Δικηγορική Εταιρεία», μέλος του διεθνούς δικτύου νομικών υπηρεσιών της PwC, ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι του Ομίλου Εταιρειών Mantis.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις