Οι νέες σειρές κρασιών σύντομα θα διατίθενται στους καταναλωτές σε επιλεγμένους χώρους εστίασης

Νέες σειρές κρασιών παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση Οινόραμα 2023, η Μαλαματίνα και ετοιμάζεται να λανσάρει στον κλάδο της εστίασης.

Η ιστορική Οινοποιία που μετρά περισσότερα από 163 χρόνια ζωής έχει περάσει σε νέα εποχή αποτελώντας πλέον μέλος του Ομίλου εταιρειών Mantis. Η Μαλαματίνα στο πλαίσιο αυτό, προσαρμόζει την παραγωγή της στα νέα δεδομένα, εκσυγχρονίζει την παραγωγική της διαδικασία και συνεχίζει την οινοποίησή της διατηρώντας παράλληλα την υψηλή ποιότητά της.

Οι νέες σειρές κρασιών, σύμφωνα με την εταιρεία, σύντομα θα διατίθενται στους καταναλωτές σε επιλεγμένους χώρους εστίασης -τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Πρόκειται για την «2303 Rezine Collection» Limited Edition, η Premium σειρά της οικογένειας Ρεζινέ, με γερές ρίζες στην παράδοση της ρετσίνας, αποτελείται από δύο μοναδικές στο είδος τους ετικέτες κρασιών, Wild Ferment και Rosé. Και για τις δύο ετικέτες η ζύμωση γίνεται μέσα σε τσιμεντένιες δεξαμενές ωοειδούς σχήματος ενώ παραμένουν στις οινολάσπες για τρεις μήνες.

Η σειρά σηματοδοτεί μια πρωτόγνωρη γευστική ταυτότητα, ενώ η ονομασία της αποτείνει φόρο τιμής στον αστροφυσικό Πάουλ Βίλντ, λάτρη της Ελλάδας και της ρετσίνας, που το 1982 χάραξε το όνομα της ρετσίνας στο αστρικό στερέωμα.

Επίσης η νέα σειρά «Τέσσερις Άγγελοι», δημιουργήθηκε για να δώσει φτερά απόλαυσης στις ξεχωριστές μας στιγμές. Τέσσερις άγγελοι και τέσσερις εποχές για κάθε ένα από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Αποτελείται από τέσσερις ετικέτες κρασιών, σε Λευκό, Ροζέ, Ερυθρό Ξηρό και Ροζέ Ημίγλυκο.

Σημειώνεται τέλος πως στον φετινό 23ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2023 (Δ.Δ.Ο.Α.Θ), η Μαλαματίνα απέσπασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Χάλκινο Μετάλλιο, για το Φίλιωμα Οίνος Λευκός Ξηρός, από τις ελληνικές ποικιλίες Σαββατιανό 80% και Ροδίτη 20%, ενώ το Φίλιωμα Οίνος Ροζέ Ξηρός, ένας ποικιλιακός οίνος από 100% Merlot, συμμετείχε για πρώτη φορά στο διαγωνιστικό τμήμα και απέσπασε το Χάλκινο Μετάλλιο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις