Τα βαρέλια είχαν τοποθετηθεί σε δωμάτιο όπου ακουγόταν μουσική των Metallica

Σε μια νέα κυκλοφορία προχώρησε το θρυλικό συγκρότημα Metallica και αυτήν την φορά δεν πρόκειται για κάποιο τραγούδι. Οι μουσικοί της μπάντας παρουσίασαν τη νέα σειρά ουίσκι «Rye The Lightning» που κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας χαμηλές συχνότητες από μουσικές του συγκροτήματος που δονούσαν τα βαρέλια.

Το ουίσκι των Metallica “άκουγε” το Orion για 2-14 εβδομάδες

Το ουίσκι των Metallica εμπνευσμένο από το κλασικό άλμπουμ του 1984 «Ride The Lightning», σύμφωνα με τον Rob Dietrich, επικεφαλής της διύλισης, είναι φτιαγμένο από σίκαλη του Κεντάκι ηλικίας μεταξύ 5-8 ετών. Στη συνέχεια το απόσταγμα τοποθετήθηκε σε βαρέλια για κρασί Μαδέρας και ρούμι Καραϊβικής για 2-14 εβδομάδες το καθένα.

Οι γευστικές νότες περιλαμβάνουν «αποξηραμένο σύκο, σανό, πεύκο, αχλάδι και κέικ ρούμι καθώς και μέλι, μέντα, φλοιός καλαμποκιού, ζαχαροκάλαμο, καρύδι και κανέλα» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τα βαρέλια τοποθετήθηκαν σε ένα δωμάτιο, ενώ ακουγόταν μουσική των Metallica μέσω ειδικών ηχείων. Για τη συγκεκριμένη παρτίδα, τα ηχεία έπαιζαν το Orion των Metallica από τη συναυλία του 2012 στο Ατλάντικ Σίτι του Νιου Τζέρσεϊ και τα βαρέλια πάλλονταν στους ήχους του.

«Λατρεύω απόλυτα τα υψηλής ποιότητας μπαχαρικά και τις γήινες νότες στο αμερικανικό ουίσκι σίκαλης!» είπε ο υπεύθυνος της απόσταξης. «Ήθελα να παίξω με αυτά τα προφίλ της γεύσης φέρνοντας μια συμμετρία λεπτών γευστικών στοιχείων συνδυάζοντας όχι μόνο ένα, αλλά δύο διαφορετικά φινιρίσματα βαρελιού στο ουίσκι, δημιουργώντας μια περίπλοκη ισορροπία γλυκού και αλμυρού».

Διαβάστε επίσης:

Η εταιρεία τεκίλας της Kendall Jenner μετατρέπει τα υπολείμματα αγαύης σε… τούβλα!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις