Η Ουκρανία παράγει περίπου το 20% του κριθαριού που χρησιμοποιείται στην ζυθοποιεία.

H ρωσική εισβολή στην Ρωσία αναμένεται να προκαλέσει ένα παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων που δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη ούτε την ζυθοποιία. Ενώ τα πρόσφατα γεγονότα οδήγησαν σε ένα γενικευμένο μποϊκοτάζ της ρωσικής βότκας, η σύγκρουση είναι πιθανό να έχει αντίκτυπο και σε ένα ακόμη ποτό: Την μπύρα.

Το κριθάρι, ένα από τα βασικά συστατικά για την παρασκευή μπύρας, παράγεται σε μεγάλο βαθμό στην Ουκρανία. Η περιοχή αποκαλείται συχνά το «καλάθι ψωμιού της Ευρώπης» λόγω της μεγάλης ποσότητας σιτηρών που καλλιεργείται στην περιοχή.

Ο Jim McGreevy, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του The Beer Institute, μίλησε με ειδησεογραφικά πρακτορεία για την κατάσταση.

«Η Ουκρανία παράγει περίπου το 20% του κριθαριού που χρησιμοποιείται στην ζυθοποιεία», είπε. «Είναι ένας από τους πέντε κορυφαίους παγκόσμιους παραγωγούς κριθαριού, επομένως οι ζυθοποιοί, ιδιαίτερα σε παγκόσμιο επίπεδο, θα παρακολουθούν την προσφορά και την τιμή του κριθαριού, η οποία μπορεί και να αλλάξει». Ωστόσο, έως τώρα, δεν είναι σαφές τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην τιμή της μπύρας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις