Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα brand που σταματούν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στη Ρωσία.

Η ολλανδική ζυθοποιία Heineken, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις εχθροπραξίες που λαμβάνουν χώρα, σταματά την παραγωγή, προώθηση και πώληση των προϊόντων της στη Ρωσία. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια brands που σταματούν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στη Ρωσία.

Μάλιστα, η εταιρεία, τόνισε στην ανακοίνωσή της ότι στο εξής δεν θα δέχεται πλέον κανένα καθαρό οικονομικό όφελος που προέρχεται από τις ρωσικές δραστηριότητές μας, ενώ ανέφερε ότι σταματά τις επενδύσεις στο ρωσικό έδαφος. Πρόθεση της εταιρείας είναι να στηρίξει και να ενισχύσει οικονομικά ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία και βοηθούν τους Ουκρανούς πολίτες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου.

Σε δήλωση την Τετάρτη, η Heineken είπε ότι «αξιολογεί στρατηγικές επιλογές για το μέλλον των ρωσικών επιχειρήσεων μας. Βλέπουμε μια σαφή διάκριση μεταξύ των ενεργειών της κυβέρνησης και των εργαζομένων μας στη Ρωσία. Για περισσότερα από 20 χρόνια, οι ντόπιοι υπάλληλοί μας είναι πολύτιμα μέλη της επιχείρησής μας της Heineken. Η υποστήριξη των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους είναι μια ξεκάθαρη αρχή καθώς καθορίζουμε την πορεία προς τα εμπρός».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις