Εκδήλωση γευσιγνωσίας ελληνικών αποσταγμάτων

Για 7η φορά διοργανώνεται φέτος η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων, «Ελληνικό Απόσταγμα», από την εταιρεία Vinetum, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών.

Φέτος η εκδήλωση η οποία τα προηγούμενα χρόνια λάμβανε χώρα στην Αίγλη Ζαππείου μετακομίζει στην αίθουσα «Φουαγιέ Τεχνών» του Ωδείου Αθηνών. (Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19) και διεξάγεται την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 από τις 13:00 έως τις 20:00.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε καταναλωτές και «ανήσυχους» επαγγελματίες και δίνει έμφαση στη γευστική δοκιμή και την ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ αποσταγματοποιού και επισκέπτη.

Το «Ελληνικό Απόσταγμα» αποτελεί ευκαιρία να δοκιμάσει κάποιος συγκεντρωμένα και συγκριτικά δεκάδες επώνυμα τσίπουρα, τσικουδιές, αποστάγματα σταφυλής και άλλων φρούτων, ούζα, καινοτόμα λικέρ που αναδεικνύουν τις παραδοσιακές πρώτες ύλες, αλλά και τζιν όλα ελληνικής παραγωγής. Aποτελεί δε ευκαιρία, τα ποτά να διεκδικήσουν τη θέση τους στο μπαρ ως αυθύπαρκτα προϊόντα αξίας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την εκδήλωση θα στηρίξουν οι Χορηγοί Γευστικής Απόλαυσης που θα προσφέρουν στο κοινό μεζέδες υψηλής ποιότητας, για συνοδεύουν ευχάριστα τα αποστάγματα. Η  εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις που θα αναβαθμίσουν την εικόνα του ελληνικού αποστάγματος και θα δημιουργήσουν υπεραξία για τα εμπορικά σήματα των εκθετών.

Η είσοδος στο «Ελληνικό Απόσταγμα» κοστίζει 12€ (10€ φοιτητικό) και οι ώρες λειτουργίας είναι 13:00 – 20:00.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις