Όση ώρα παρακολουθούμε το αρνάκι να σιγοψήνεται και γευόμαστε τους μεζέδες και τα υπόλοιπα εδέσματα συντροφιά κρατάει λίγο τσίπουρο, ούζο ή ένα ποτήρι ροζέ ή λευκό κρασί

Από το γεμάτο γιορτινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα συνοδευτικά ποτά.

Όση ώρα παρακολουθούμε το αρνάκι να σιγοψήνεται και γευόμαστε τους μεζέδες και τα υπόλοιπα εδέσματα συντροφιά κρατάει λίγο τσίπουρο, ούζο ή ένα ποτήρι ροζέ ή λευκό κρασί, που είναι η ιδανική λύση για αυτές τις περιστάσεις. Τα τυριά που θα πλαισιώνουν τους μεζέδες, μπορούν να συνοδευτούν με ένα Ασύρτικο ή με μια καλοφτιαγμένη ρετσίνα με μεστή γεύση.

Κι ενώ το ζέσταμα έχει γίνει… όταν είμαστε έτοιμοι να κάτσουμε στο γιορτινό τραπέζι και να αρχίσουμε το γεύμα, τα ποτήρια θα μπορούσαν να γεμίσουν με έναν ερυθρό, ξηρό οίνο, με καλή οξύτητα που θα ταιριάξει υπέροχα με το αρνάκι σούβλας. Αν το κρέας είναι ψητό στο φούρνο η επιλογή αλλάζει. Καλύτερα προτιμήστε ένα πιο ελαφρύ, λιγότερο επιθετικό κρασί, όπως το Αγιωργίτικο. Αλλά κι ένα Ασύρτικο ή Ξινόμαυρο θα ταίριαζαν τέλεια, ανάλογα φυσικά και με τη μαρινάδα του αρνιού. Μία φρέσκια, με χαρακτηριστική οξύτητα Μαντινεία,ταιριάζει με το αρνάκι φρικασέ, ένα πιάτο που λεμονάτο και λιπαρό καθώς είναι, αναζητά άρωμα και οξύτητα.

Και για το τέλος, αφήσαμε το καλύτερο. Το μαστιχωτό, παραδοσιακό τσουρέκι και τα υπόλοιπα γλυκά του γιορτινού τραπεζιού μπορούν να συνοδεύσουν ένα μοσχάτο της Σάμου αλλά και ένα σαντορινιό Vinsanto.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις