Την επόμενη φορά που θα το παραγγείλετε ζητήστε αυτήν την μικρή λεπτομέρεια

Δεν υπάρχει πιο κατάλληλο ποτό από το Aperol spritz για τις ζεστές νύχτες που είναι ακόμα εδώ. Το Aperol spritz είναι ένα κλασικό στοιχείο της ιταλικής παράδοσης του aperitivo, το οποίο αποτελείται από ένα κοκτέιλ και μικρά σνακ αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ πριν το δείπνο. Αυτό είχε σκοπό να βοηθήσει να ανοίξει η όρεξη και να προωθήσει την καλή πέψη στο γεύμα που θα ακολουθήσει, ενώ απολαμβάνετε χρόνο με φίλους. Σύμφωνα με το Aperol Spritz, η τέλεια συνταγή αποτελείται από αναλογία 3:2:1 prosecco, Aperol και σόδα που σερβίρεται σε πάγο και γαρνίρεται με ένα πορτοκάλι. Υπάρχει όμως και ένα ακόμα συστατικό που μπορεί να το απογειώσει.

Κάντε την συνταγή του Aperol Spritz ξεχωριστή με αυτήν την ιδιαίτερη νότα

Μια αλμυρή ελιά μπορεί να δώσει μια ξεχωριστή νότα στο cocktail σας. Πράγματι, η ισορροπία είναι το κλειδί για την χαρακτηριστική γλυκόπικρη γεύση εσπεριδοειδών του αλλά αυτό το συστατικό μπορεί να ολοκληρώσει αυτήν την ισορροπία χωρίς να αλλάξει δραστικά τη γεύση.

Aperol Spritz συνταγή

RossHelen/Shutterstock

Το Aperol spritz είναι γνωστό ότι είναι ένα ελαφρώς γλυκό ποτό, αλλά η προσθήκη λίγης δόσης αλατιού μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη γεύση του. Σύμφωνα με το Science Focus, μια μικρή ποσότητα αλατιού συχνά μειώνει τις πικρές γεύσεις και ενισχύει τα γλυκά και αλμυρά αρώματα. Αυτό σημαίνει ότι οι πιο σκληρές, λιγότερο επιθυμητές ιδιότητες του Aperol θα μειωθούν με την προσθήκη λίγου αλατιού. Μια ελιά βουτηγμένη στην άλμη σε μια οδοντογλυφίδα πάνω από το ποτήρι αρκεί για να δώσει μια άλλη διάσταση στο ποτό.

Διαβάστε επίσης: 

Campari και Aperol: Ποια είναι η διαφορά των δύο ποτών