Τι δηλώνει στο FoodLife ο Αντώνης Βεκρής για τα νέα προϊόντα της εταιρείας από την Αμοργό

Της Κωνσταντίνας Χελιδώνη

Δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά έχει κάνει το νεοσύστατο και καινοτόμο προϊόν της Αμόργιον, το «Απέραντο Γαλάζιο». Πρόκειται για ένα μπλε ρακόμελο το οποίο περιέχει βότανα της ελληνικής γης και σπιρουλίνα. «Το νέο μας προϊόν είναι αφιερωμένο στο απέραντο γαλάζιο της Αμοργού. Ο συνδυασμός του με τη σπιρουλίνα το κατατάσσει στη κατηγορία των αλκοολούχων ποτών με θρεπτική αξία για τον καταναλωτή. Αποφάσισα να παρασκευάσω ένα φυσικό προϊόν με βάση το ρακόμελο-ψημένη, χωρίς συντηρητικά και να εντάξω σε αυτό την πλούσια διατροφική αξία που περιέχεται στη σπιρουλίνα» δηλώνει στο FoodLife o δημιουργός και ιδιοκτήτης της επιχείρησης Αμόργιον, Αντώνης Βεκρής.

Αμοργιανή τεκίλα

Ένα από τα πιο καινοτόμα προϊόντα της Αμόργιον, είναι η μεκίλα. Ένα ελληνικό απόσταγμα από το νησί της Αμοργού που παρασκευάζεται από τον καρπό της φραγκοσυκιάς και έχει αποσπάσει αρκετά διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Η τεκίλα από φραγκόσυκα δημιουργήθηκε έπειτα από αρκετούς πειραματισμούς που διήρκησαν κοντά στα τέσσερα χρόνια και το 2012 το πρώτο μπουκάλι της ελληνικής τεκίλας κυκλοφόρησε στην εγχώρια αγορά. Οι αλχημείες του Α. Βεκρή όμως δεν σταμάτησαν στη μεκίλα καθώς δημιούργησε και άλλα ηδύποτα όπως φραγκοσυκόμελο, οινόμελο αλλά και πιο κλασικά όπως είναι το ρακόμελο «Αμόργιον.

Εξαγωγές σε Ευρώπη και Αμερική

Τα προϊόντα του ταλαντούχου ποτοποιού βρίσκονται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης με την Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Κύπρο να είναι από τις αγορές που έχουν σταθεροποιήσει τη συνεργασία τους με την Αμοργιανή ποτοποιία ενώ μία από τις πιο δυνατές της συνεργασίες είναι με την αγορά της Νέας Υόρκης όπου το ρακόμελο και η ψημένη έχουν κερδίσει την προτίμηση των Αμερικανών. Παράλληλα, στην Ελλάδα, η ελληνική ποτοποιία έχει εδραιωθεί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα στελέχη της, από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο τόσο σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν καταστήματα όσο και σε εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και κρεοπωλεία. Μάλιστα, από το 2013 προστέθηκαν στη γκάμα της επιχείρησης και τοπικά κρασιά όπως είναι ο κυκλαδίτικος, ο θαλασσινός, ο χρυσαφένιος, η νησιωτοπούλα, το μπρούσκο κ.α. «Είμαι άνθρωπος της πατέντας δεν σταματάω ποτέ να κάνω πειραματισμούς. Το αγαπημένο μου μέρος είναι το εργαστήρι όπου εκεί φτιάχνω συνταγές με τους πρώτους δοκιμαστές να είναι οι φίλοι και η οικογένεια μου. Όταν βλέπω ότι είναι ευχαριστημένοι από αυτό που γεύονται τότε προχωράω. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου έχει η μεκίλα, η οποία έχει αποσπάσει αρκετά διπλώματα ευρεσιτεχνίας» περιγράφει ο επιχειρηματίας.

Η αγάπη για τον τόπο του

Ο Αμοργιανός επιχειρηματίας μπορεί να εγκατέλειψε το νησί του για μία καλύτερη ζωή στην πρωτεύουσα όμως η αγάπη για τον τόπο του, τον έκανε τελικά να μοιράσει τη ζωή του σε Αθήνα και Αμοργό. Στόχος του ήταν να φτιάξει κάτι δικό του στην Αμοργό για να διαφημίσει έναν τόπο που θεωρεί ευλογημένο. Συνοδοιπόροι στο επιχειρηματικό του ταξίδι είναι και τα τέσσερα παιδιά του. Το 201, και καθώς οι εξαγωγές των προϊόντων τους είχαν ανοδική πορεία δημιούργησαν στα Κατάπολα της Αμοργού το δεύτερο εργοστάσιο τους με τίτλο «αποσταγμοτοποιία – ποτοποιία – οινοποιία – εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και εργαστήριο συσκευασίας μελιού, λαδιού και βοτάνων».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις