Αναμένεται τζίρος χαμηλότερος ακόμα και σε σχέση με το 2019

Ανησυχίες εκφράζουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο καθώς η ακρίβεια έχει λυγίσει τις επιχειρήσεις τους. Ο τζίρος παρουσιάζεται μειωμένος, σχεδόν μία εβδομάδα πριν το Πάσχα, γεγονός που καταδεικνύει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της φετινής πασχαλινής περιόδου θα είναι απογοητευτικά.

Η ακρίβεια έχει “τσακίσει” τα νοικοκυριά, με συνέπεια οι καταναλωτές να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες, με οποιαδήποτε άλλη ανάγκη που δεν περιλαμβάνεται στην ως άνω κατηγορία να θεωρείται περιττή.

Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται τζίρος χαμηλότερος ακόμα και σε σχέση με το 2019 που ήταν η τελευταία χρονιά κανονικότητας. Η άνοδος στις τιμές της ενέργειας και των πρώτων κιλών, επέφεραν αύξηση στις τιμές των παραγόμενων προϊόντων, με αποτέλεσμα οι περισσότερες αγορές να αποτελούν “πολυτέλεια” για τον καταναλωτή.

Σύμφωνα δε με τη νέα έρευνα του ΙΝΚΑ το πασχαλινό τραπέζι θα είναι ακριβότερο κατά 35%, με το πασχαλινό αρνί να κυμαίνεται στα πιο ακριβά επίπεδα όλων των εποχών. Επομένως, η έκρηξη στις τιμές των προϊόντων γίνεται αισθητή στην αγορά την πασχαλινή περίοδο, αφήνοντας το περιθώριο στους καταναλωτές να αγοράζουν μόνο τα βασικά προϊόντα και απογοητεύοντας τους επιχειρηματίες που προσδοκούσαν ανάκαμψη για το τζίρο τους τις ημέρες του Πάσχα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις