Το ειδικό σήμα που πιστοποιεί την ελληνικότητα του μελιού, ασπίδα για τους μελισσοκόμους.

Το Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, αριθμεί 46.750  μελισσοκόμους από τους οποίους οι οι 20.761 έχουν κάνει αιτήσεις για 2.182.284 κατεχόμενες κυψέλες.

Μεγάλης σημασίας καθίσταται και η θέσπιση μελισσοκομικής ταυτότητας  μέσο ταυτοποίησης, διακρίβωσης και διασταύρωσης των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτήν,. Η μελισσοκομική ταυτότητα των ενεργών επαγγελματιών  θα αποτελεί απαραίτητο στοιχείο κατά τη διαδικασία διακίνησης των μελισσοκομικών προϊόντων.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, στα πλαίσια τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους της γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή και εμπλεκόμενους φορείς, εξήρε τη σημασία και την αξία του Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου κα του Ελληνικού Σήματος στο μέλι.

«Πρέπει να καθιερωθεί ειδικό σήμα που θα πιστοποιεί την ελληνικότητα του μελιού, αυτός είναι ο στόχος και πρέπει να το επικοινωνήσουμε μέσω καμπάνιας. Να μάθουν μέσω αυτής, το κέρδος που αποκομίζουν οι μελισσοκόμοι όντας δηλωμένοι στο Ηλεκτρονικό Μητρώο», τόνισε ενώ αναφερόμενος στις νοθείες και τις ελληνοποιήσεις  επεσήμανε ότι «η μόνη απάντηση είναι ο εξονυχιστικός έλεγχος που θα αποδεικνύει τη γνησιότητά του με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις