Στις 10 το πρωί

Τις επισκέψεις του σε υπουργεία αιχμής που άλλαξαν ηγεσία μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό συνεχίζει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα στις 10 το πρωί επισκέπτεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο κ. Κώστας Τσιάρας διαδέχθηκε τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χώρος του πρωτογενούς τομέα είναι ένας χώρος με σοβαρές προκλήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Προκλήσεις που μπορεί να ξεκινάνε από τις συνέπειες και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, από το γεγονός ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν το ζήτημα του υψηλού κόστους και της ακρίβειας που υπάρχει, αλλά και από το γεγονός ότι η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική έχει φέρει πολλά ζητήματα στο προσκήνιο που πρέπει συνολικά να αντιμετωπισθούν» είχε σημειώσει κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Τσιάρας προσθέτοντας, μεταξύ άλλων :

«Δεν νομίζω ότι έχουμε άλλη επιλογή από το να εργαστούμε σκληρά ακολουθώντας την προτροπή του Πρωθυπουργού. Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να ανακουφίσουμε τον αγροτικό κόσμο από τα προβλήματα του και βεβαίως χωρίς πολλά λόγια να δώσουμε την δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία, μέσω του πρωτογενούς τομέα, να κάνει τα απαραίτητα βήματα, μέσω αλλαγών, μεταρρυθμίσεων, και επίλυσης προβλημάτων που σαφώς υπάρχουν».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις