Η παραγωγή σόγιας στην Ευρώπη για το 2021 θα είναι 4,5% πάνω από το επίπεδο του προηγούμενου έτους.

Η μέση απόδοση υπολογίζεται σε 2,17 mt/ha το 2021, ελαφρώς χαμηλότερη σε σύγκριση με το αποτέλεσμα του περασμένου έτους: 2,23 mt/ha. Τα μεγαλύτερα κέρδη όγκου αναμένονται στην Ουκρανία (+530.000 mt) και στην (Ευρωπαϊκή) Ρωσία (+163.000 mt). Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συγκομιδή, αυτή της Ουκρανίας, με επίσημη απόδοση 2,64 τόνους ανά στρέμμα και συνολική παραγωγή 3,32 εκ. τόνους. Συνήθως, αυτή η αγορά αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της ευρωπαϊκής παραγωγής σόγιας.

Η Γερμανία και η Αυστρία αναμένεται επίσης να δουν άλμα στην παραγωγή σόγιας φέτος, σύμφωνα με τις προοπτικές της αγοράς. Η Donau Soja είναι ένας μη κερδοσκοπικός όμιλος που προωθεί την καλλιέργεια βιώσιμης σόγιας στην Ευρώπη και εκτιμά ότι, εάν τα λιπάσματα συνεχίσουν να παραμείνουν σε υψηλές τιμές, είναι πολύ πιθανό ότι, την επόμενη σεζόν, η καλλιεργούμενη έκταση σόγιας στην Ευρώπη θα αυξηθεί. και η καλλιεργούμενη έκταση καλαμποκιού θα μειωθεί, δεδομένου ότι η καλλιέργεια σόγιας απαιτεί λιγότερο λίπασμα από τον αραβόσιτο.

Πτώση ζήτησης

Οι τιμές για τα ευρωπαϊκά μη γενετικά τροποποιημένα φασόλια έχουν κορυφωθεί. Τώρα μειώνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτής της έκθεσης. Ωστόσο, η δραστηριότητα του σογιάλευρου παρέμεινε πολύ ήσυχη τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, λόγω αυτού που ο Donau Soja ονόμασε «χαμηλή κερδοφορία» της βιομηχανίας σύνθετων ζωοτροφών. «Ολόκληρη η βιομηχανία ζωοτροφών δυσκολεύεται, όπως και οι παραγωγοί βοείου κρέατος, γουρουνιών, αυγών και κοτόπουλου».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις