Οι υπογραφές δεν έχουν ακόμα μπει, αυτό ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συμβεί έως το τέλος του έτους

Σε προχωρημένες συζητήσεις με την BSH Hellas για την απόκτηση του πρώην εργοστασίου της Πίτσος στην περιοχή του Ρέντη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η αλυσίδα Σκλαβενίτης.

Οι υπογραφές ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν έχουν ακόμα μπει, αυτό ωστόσο αναμένεται να συμβεί έως το τέλος του έτους, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Πρόκειται για ένα ακίνητο έκτασης άνω των 53.000 τμ το οποίο βρίσκεται στον Άγιο Ι. Ρέντη στην οδό Παρνασσού 8. Οι εγκαταστάσεις ανήκουν στην BSH Hellas και εκεί λειτουργούσε από το 1959 έως και τον Απρίλιο του 2021, όταν και σταμάτησαν οι μηχανές, το εργοστάσιο της Πίτσος. 

Όσον αφορά στην αξιοποίηση του ακινήτου -εφόσον τελικά οριστικοποιηθεί η εξαγορά του από την Σκλαβενίτης- δεν έχει αποφασιστεί ακόμη με ποιον τρόπο θα γίνει επισημαίνουν οι ίδιες πηγές

«Αναφορικά με το ακίνητο του εργοστασίου, η διαδικασία αξιολόγησης της περαιτέρω αξιοποίησής του είναι σε εξέλιξη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση 2022 της εταιρείας BSH Hellas που καταχωρήθηκαν στο ΓΕΜΗ το προηγούμενο διάστημα. «Εντός του 2022 προέβη στην ανάθεση εκτιμητικής μελέτης της αγοραίας αξίας του ακίνητου του εργοστασίου από την οποία προέκυψε ότι η εύλογη αξία υπερβαίνει σημαντικά την λογιστική του αξία» συμπλήρωνε η BSH Hellas.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις