Η ανακατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2023

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την «αναγέννηση» του Πύργου του Πειραιά, μία επένδυση που υλοποιείται από την Piraeus Tower, τον κοινό επενδυτικό φορέα της Cante Holdings Ltd (όμιλος DIMAND και EBRD) και της PRODEA Investments.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμφωνίες για την εκμίσθωση των χώρων στους ορόφους του δεύτερου υψηλότερου κτιρίου της Ελλάδας συνεχίζονται, ωστόσο περίπου το 65% εξ αυτών είναι ήδη προμισθωμένο. Ο «νέος» Πύργος του Πειραιά, στην ολοκλήρωσή του που αναμένεται στο τρίτο τρίμηνο του 2023 θα είναι ένα κτίριο μεικτών χρήσεων με γραφεία αλλά και εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, γυμναστήριο σε συνολικά περίπου 29.000 ωφέλιμα τ.μ.

Όσον αφορά στα εμπορικά καταστήματα ήδη υπάρχει συμφωνία με τον όμιλο INDITEX, για τα brand Zara και Zara Home και τη μίσθωση καταστήματος συνολικής επιφάνειας 5.850 τ.μ., σε χώρους από το ισόγειο έως και τον 2ο όροφο.

Επίσης, επιφάνεια άνω των 1.οο0 τετραγωνικών μέτρων στο εκμισθώνει και ο βρετανικός κολοσσός αθλητικών ειδών JD Sports. Πρόκειται για την εταιρεία που εξαγόρασε την πλειοψηφία της ελληνικής Cosmos Sport το 2021 και οποία από τον περασμένο Σεπτέμβριο «μπήκε» με φυσικά καταστήματα και στην ελληνική αγορά.

Στον τρίτο όροφο, όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένεται να αναπτυχθούν χώροι εστίασης από πλευράς της Nice ‘n’ Easy.

Προβλέπεται επίσης και η λειτουργία γυμναστηρίου στον τρίτο και 4ο όροφο.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι σε ό,τι αφορά τους χώρους γραφείων τους 6 από τους 22 ορόφους, συνολικής μεικτής επιφάνειας περίπου 6.210 τ.μ. μισθώνει η ελληνική start up Dialectica, όπως ανακοινώθηκε το περασμένο φθινόπωρο. 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις