Αφορμή γι' αυτή την απόφαση, αποτέλεσαν φαινόμενα ανασφάλειας και μικροπαραβατικότητας που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα.

Με αφορμή την πρόσφατη έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών η οποία για μια ακόμη φορά κατέγραψε το πρόβλημα της ασφάλειας ως ένα από τα σημαντικότερα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα, πιλοτικό μοντέλο αστυνόμευσης θα λειτουργήσει σε συγκεκριμένες εμπορικές αγορές της Αθήνας. Εφόσον το μοντέλο δοκιμαστεί και λειτουργήσει για ορισμένο χρονικό διάστημα πρόκειται να εφαρμοστεί σε ολόκληρη την πόλη.

Η παραπάνω απόφαση, ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα το αίσθημα ασφάλειας και την αστυνόμευση στην πόλη, με τη συμμετοχή διευθυντών όλων των τμημάτων της Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας, της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α) και μελών του Δ.Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρο Σταύρο Καφούνη.

Στα πλαίσια της σύσκεψης, συμφωνήθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών να συμμετέχει στο εβδομαδιαίο συμβούλιο που πραγματοποιείται μεταξύ όλων των τμημάτων της Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων, ώστε να παρεμβαίνει ενεργά στον σχεδιασμό και τις αποφάσεις που αφορούν την πόλη.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις