Ο καφές είναι το δεύτερο μεγαλύτερο γεωργικό προϊόν της χώρας μετά το φοινικέλαιο

Ο πρωθυπουργός της Παπούα Νέας Γουινέας ανακοίνωσε πως πρόκειται να ορκιστεί υπουργός για τον καφέ στην χώρα, κάτι που θεωρείται παγκόσμια πρωτοτυπία. «Η βασική αρμοδιότητα του υπουργού Kuli θα είναι ο καφές», δήλωσε ο πρωθυπουργός James Marape, ανακοινώνοντας το διορισμό του Joe Kuli, από το Anglimp-South Waghi. Ο καφές είναι το δεύτερο μεγαλύτερο γεωργικό προϊόν της χώρας μετά το φοινικέλαιο, αντιπροσωπεύοντας το 27% του συνόλου των εξαγωγών της γεωργίας και το 6% του ΑΕΠ της χώρας, ανέφερε η Guardian.

Υπουργός για τον καφέ διορίστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως στην Παπούα Νέα Γουινέα

«Οι διορισμοί γίνονται με έμφαση στη γεωργία, για να δούμε την ανάπτυξη του τομέα στη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός όταν ανακοίνωσε το νέο υπουργικό συμβούλιο των 33 μελών. «Η γεωργία είναι αυτή όπου η κυβέρνηση μπορεί να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο όσον αφορά τον πληθυσμό αυτής της χώρας, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του λαού μας είναι αγρότες που επιβιώνουν. Έχουμε γη και πρέπει να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους μας να πάνε στη γεωργική παραγωγή».

Τα υπουργεία καφέ και φοινικέλαιου βρίσκονται δίπλα στο κύριο υπουργείο Γεωργίας, το οποίο διευθύνεται από τη βουλευτή Goroka Aiye Tambua. Ο καφές της Παπούα Νέας Γουινέας έχει αναδειχθεί ως επιθυμητή εισαγωγή τα τελευταία χρόνια, με καφετέριες σε όλη την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία που σερβίρουν καφέ από κόκκους που καλλιεργούνται στην χώρα. Ο πρωθυπουργός Marape είπε ότι η βιομηχανία καφέ πρέπει να αναζωογονηθεί για να φέρει περισσότερα έσοδα από τις εξαγωγές.

Διαβάστε επίσης: 

Τι είναι η γρίπη της ντομάτας που έχει ξεσπάσει στην Ινδία

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις