Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα - Σπάνε τα φράγματα και πλημμυρίζουν κατοικημένες περιοχές

Μετά από εβδομάδες ξηρασίας και έντονης καλοκαιρινής ζέστης, η Ολλανδία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μια ολόκληρη κατοικημένη περιοχή στο χωριό Wilnis, κοντά στην ολλανδική πόλη της Ουτρέχτης πλημμύρησε πριν από λίγες ημέρες όταν ένα παλιό ανάχωμα έσπασε. Η ξηρασία που απειλεί αυτό το καλοκαίρι  όλη την Ολλανδία έκανε το ανάχωμα να στεγνώσει και να χάσει το βάρος και τη σταθερότητά του και απλά να μην αντέξει το νερό του ποταμού.

Η ξηρασία θέτει την Ολλανδία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Σε απόγνωση οι αγρότες

Την ίδια στιγμή οι αγρότες στα νότια της Ολλανδίας δεν επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούν νερό από κανάλια και ποτάμια για να ποτίζουν τα χωράφια τους. Η γεωργία είναι απαραίτητη για την Ολλανδία, αλλά φέτος οι ενώσεις αγροτών φοβούνται ότι η σοδειά θα είναι φτωχή. Ήδη βρίσκονται σε διαμάχη με την κυβέρνηση σχετικά με τους επικείμενους περιορισμούς στα φυτοφάρμακα.

“Η Ολλανδία είναι μια χώρα του νερού. Και το νερό είναι πολύ πολύτιμο εδώ”, δήλωσε ο Mark Harbers, υπουργός διαχείρισης των υδάτων, όταν η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περασμένη εβδομάδα. “Η προτεραιότητα τώρα είναι να παραμείνουν ασφαλή τα ζωτικά αναχώματα. Μετά από αυτό έρχεται το πόσιμο νερό και μετά η παροχή ενέργειας”.

Διαβάστε επίσης: 

Ισπανία: Ο καύσωνας απειλεί το ελαιόλαδο

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις