"Η αναβάθμιση στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία κινείται αταλάντευτα προς τη σωστή κατεύθυνση", αναφέρει ο Χ. Σταϊκούρας.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS προχώρησε σε αναβάθμιση της Ελλάδας από ΒΒ σε ΒΒ (high), επισημαίνοντας, ότι η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει την εκτίμηση, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να προχωρά τις μεταρρυθμίσεις και παραμένει πλήρως προσηλωμένη στη δημοσιονομική εξυγίανση. Η αναβάθμιση αυτή, αναμφισβήτητα αποτελεί θετικότατη εξέλιξη για την οικονομία της χώρας καθώς συνιστά αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητάς της «Η ελληνική οικονομία, εν μέσω διαδοχικών και παραλλήλων εξωγενών κρίσεων, κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα, με θετικές επιδράσεις στο εσωτερικό αλλά και τη διεθνή σκηνή», αναφέρει σε δήλωσή του  ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός, δηλώνει συμπληρωματικά «Σήμερα, ο οίκος αξιολόγησης “DBRS Morningstar” προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα. Η αναβάθμιση στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία κινείται αταλάντευτα προς τη σωστή κατεύθυνση, ακόμη και υπό τις παρούσες αντίξοες συνθήκες, δημιουργώντας έναν καθαρό και ρεαλιστικό διάδρομο για την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, μέσα στο 2023. Και κάνει ένα βήμα προς την κατάκτηση ενός πολύ σημαντικού στόχου για το μέλλον της. Εμείς συνεχίζουμε με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις της πατρίδας μας, για να καταστήσουμε την οικονομία περισσότερο παραγωγική, δυναμική, εξωστρεφή και κοινωνικά πιο δίκαιη και την Ελλάδα ολόπλευρα πιο ισχυρή»

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις