Τα πλάνα της εταιρείας μετά την εξαγορά της Aurora

Επενδύσεις ύψους περίπου 17 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το πλάνο της εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας Philosofish για τρέχουσα διετία 2022-2023.

Αυτές αφορούν σε ιχθυογενετικές μονάδες, σταθμούς, συσκευαστήρια, μηχανήματα, τεχνολογία, νέα σκάφη συλλογής ψαριών, πιστοποίηση και εκσυγχρονισμό σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Λυμπέρης στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης.

Σημειώνεται πως η Philosofish πρόσφατα ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρείας μεταποίησης και συσκευασίας καπνιστού σολομού Aurora Salmon. Με την κίνηση αυτή, η Philosofish στοχεύει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες απεντέρωσης, φιλετοποίησης και όλων των λοιπών ενεργειών που σχετίζονται με την επεξεργασία και συσκευασία φρέσκων ψαριών.

Προκειμένου να στηριχθεί η νεοαποκτηθείσα Aurora, η Philosofish προχωρά στην αύξηση του επενδυτικού πλάνου της κατά 1,5-2 εκατ. ευρώ, αγγίζοντας πλέον τα 17 ευρώ.

Μέχρι το καλοκαίρι επίσης αναμένεται και η ολοκλήρωση της εγκατάστασης για τη λειτουργία και της νέας γραμμής συσκευασίας για προϊόντα σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα.

Η Philosofish απασχολεί συνολικά περισσότερους από 550 εργαζόμενους και αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο ιχθυοκαλλιεργητή της Μεσογείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2015 ήταν χρονιά-σταθμός όταν το ελληνικών συμφερόντων, επενδυτικό fund Diorasis, εξαγόρασε τις Υδατοκαλλιέργειες «Μπιτσάκος» ενώ το 2019 απέκτησε περιουσιακά στοιχεία από τις εταιρείες «Νηρεύς» και «Σελόντα».

Το 2022 η Philosofish εμφάνισε πωλήσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ ενώ για τη φετινή χρονιά εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 125 εκατ. ευρώ.

*Πηγή φωτογραφίας: Philosofish’s website

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις