Νέες ανατιμήσεις στο κοτόπουλο: Πιο ακριβό ακόμη και το φθηνότερο κρέας

Το ενεργειακό κόστος και οι αυξημένες τιμές των ζωοτροφών «πιέζουν» ασφυκτικά τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις
Μπορεί οι καταναλωτές, εν μέσω ακρίβειας, τους τελευταίους μήνες να δείχνουν «προτίμηση» στο κοτόπουλο, το οποίο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κρέατα (μοσχάρι, χοιρινό κτλ.) παραμένει φθηνότερο, δεν «γλιτώνουν» ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, από τις αυξήσεις.
Το ενεργειακό κόστος και οι αυξημένες τιμές των ζωοτροφών «πιέζουν» ασφυκτικά τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, οδηγώντας κατά συνέπεια σε διαρκή άνοδο την τιμή του κοτόπουλου.
Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αγγελάκης, Θάνος Αγγελάκης, ο οποίος παράλληλα είναι και πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με τον κ. Αγγελάκη από το καλοκαίρι του 2021 το λειτουργικό της κόστος για την εταιρεία έχει αυξηθεί κατά 20-30% με κυρίαρχο το κόστος ενέργειας ενώ την ίδια περίοδο, οι τιμές των ζωοτροφών εκτοξεύτηκαν κατά 70-80%.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις