, 15 διεθνείς barista δοκίμασαν τις ικανότητές τους μέσα από τη δημιουργία της συνταγής mocaccino

Το La Centrale Nuvola Lavazza στο Τορίνο (Ιταλία) έθεσε τις βάσεις για τους Διεθνείς Τελικούς του My Mocaccino Barista Challenge της Lavazza, του διεθνούς διαγωνισμού που σχεδιάστηκε για την κοινότητα των barista,  που ανήκουν στην κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική. Αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία τους, 15 διεθνείς barista δοκίμασαν τις ικανότητές τους μέσα από τη δημιουργία της συνταγής mocaccino, για να διεκδικήσουν τον τίτλο του Lavazza Barista Challenge Champion.

Μετά από προσεκτική αξιολόγηση, η Kiah Parangue που εργάζεται στο Dubai Coffee Museum, στο Ντουμπάι, επιλέχθηκε ως η κύρια νικήτρια με την χαρακτηριστική της συνταγή mocaccino, «Kafa Bloom Mocaccino». Ωστόσο, στην πραγματικότητα και οι τρεις φιναλίστ από τα ΗΑΕ έφτασαν στο βάθρο. Η Everlee Peran που εργάζεται στην Al Moqah Coffee Trading, στο Ντουμπάι και η Cherryl Guadalquiver στο Dubai Coffee Museum, στο Ντουμπάι, βραβεύτηκαν με το δεύτερο και τρίτο βραβείο, με τις συνταγές τους «My Mocaccino Tentacion» και «Arancia-ccino».

Παράλληλα με τη κύρια εκδήλωση, έλαβε μέρος και ένας διαγωνισμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλοντας έτσι τα επίσημα  social media της Lavazza, με τους baristas να καλούν τους θαυμαστές τους να τους ψηφίσουν. Η Ελλάδα κέρδισε τον διαγωνισμό: χάρη στο γοητευτικό της ταλέντο, η Ευσταθία-Μυρτώ Μάντζιου (εργάζεται στο Kubrick Pure Social Club στη Λάρισα – Ελλάδα) κέρδισε το «Influencer Barista Award», συγκεντρώνοντας περισσότερα από 1.200 likes στα επίσημα κανάλια της Lavazza. Η ψηφιακή της δόξα εγκωμιάστηκε μαζί με τις εξαιρετικές δεξιότητές της ως barista, και παράλληλα αποτυπώθηκε τέλεια από την χαρακτηριστική της συνταγή mocaccino: Particular. Επιλαχών στον διαγωνισμό μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ο Μιχαήλ Μπέλλιος (Head Barista στο Kubrick Pure Social Club στη Λάρισα – Ελλάδα) και νικητής του τοπικού Challenge: το πάθος του για τον καφέ έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις ψηφιακές πλατφόρμες, κερδίζοντας την προσοχή περισσότερων από 1.000 θαυμαστών.

Η τελική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο στις 26 Ιανουαρίου και αποτελούνταν από έναν μόνο γύρο, που εστίαζε στην εξατομίκευση της κλασικής συνταγής mocaccino. Μια κριτική επιτροπή 4 ειδικών αξιολόγησε το έργο των 15 φιναλίστ: Διονύσης Μούστης, Lavazza Capabilities Manager, σε ρόλο τεχνικού κριτή, Francesco Viarizzo, International Training and Food & Beverage Expertise Manager, Fabio Sipione, Events Training Manager και Mirko Giordano, Coffee Senior Trainer, ως αισθητηριακοί κριτές.

«Η τελική εκδήλωση ήταν εξαιρετικά συναρπαστική, νιώθω τόσο περήφανος για το υψηλό επίπεδο που καταφέραμε να φτάσουμε με τους συμμετέχοντες μας» σχολιάζει ο Διονύσης Μούστης, Lavazza Capabilities Manager. «Όλοι οι baristas έχουν κάνει το καλύτερο δυνατό, μοιράζονται το πάθος τους για τον καφέ και μας χάρισαν μια εντυπωσιακή εκδήλωση, όπου η τεχνογνωσία και το ταλέντο έχουν συνδυαστεί με απεριόριστη δημιουργικότητα. Ανυπομονώ να δούμε πού θα μας οδηγήσει η περαιτέρω καινοτομία – νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για απροσδόκητες εμπειρίες καφέ, χάρη στο ασυναγώνιστο ταλέντο των baristas μας!»

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις