Το παραγόμενο βιοαέριο χρησιμοποιείται εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι-Κρι, πιστή στη βασική της αρχή για βιώσιμη ανάπτυξη, έθεσε σε λειτουργία την υπερσύγχρονη μονάδα αναερόβιας επεξεργασίας στον χώρο των εγκαταστάσεων στις Σέρρες.

Η μονάδα παράγει βιοαέριο χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τα υγρά απόβλητα της εγκατάστασης παγωτού και γαλακτοκομικών, καθώς και τον ορό γάλακτος που προκύπτει από τη στράγγιση γιαούρτης.

Το παραγόμενο βιοαέριο χρησιμοποιείται εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας, συμβάλλοντας στη μείωση της χρήσης φυσικού αερίου και καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό τις ενεργειακές ανάγκες του εργοστασίου.

Στο τέλος του επόμενου μήνα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και η μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 998kW, η οποία θα δέχεται το παραγόμενο βιοαέριο. Η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται πρόκειται να διατίθεται στη συνέχεια στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Με την πρωτοποριακή αυτή ενέργεια, η εταιρεία επιλύει οριστικά το πρόβλημα της διαχείρισης του ορού γάλακτος, μειώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα καθώς και τα λειτουργικά της έξοδα εφόσον αξιοποιεί στις εγκαταστάσεις το παραγόμενο βιοαέριο και περιορίζει τις δαπάνες για την αγορά φυσικού αερίου.

Η εταιρεία προέβη στη συγκεκριμένη επένδυση χρησιμοποιώντας αποκλειστικά δικά της κεφάλαια,  μετασχηματίζοντας το παραγωγικό της μοντέλο βασιζόμενη στα πρότυπα του ESG.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις