Η συμφωνία Κίνας Ρωσίας θα επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα στο παγκόσμιο εμπόριο.

Η Κίνα αίρει κάθε περιορισμό στις εισαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία και αποκαλύπτει λεπτομέρειες μιας εμπορικής συμφωνίας μέσω της οποίας προχωρά στην άνευ όρων εισαγωγή σίτου, κριθαριού και καλαμποκιού, Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει στόχο να καταδείξει το σχηματισμό δύο στρατοπέδων τη στιγμή που οι χώρες της Δύσης συζητούν εμπάργκο στην αγορά της Ρωσίας.

Μάλιστα, η παραπάνω συμφωνία αναμένεται να επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στο παγκόσμιο εμπόριο, με τις ακριβείς επιπτώσεις να μην έχουν εκτιμηθεί ακόμα. Σημειώνεται ότι οι Κινέζοι μέχρι σήμερα, είχαν αυστηρά κριτήρια που περιόριζαν τις εισαγωγές σιτηρών από μεγάλο μέρος της Ρωσίας. Με την άρση των περιορισμών τόνοι σιτηρών θα καταφτάσουν στο Πεκίνο την ίδια στιγμή που η Ρωσία χάνει την εμπορική της δύναμη στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο εξαιτίας της επίθεσης της στην Ουκρανία.

Αλματώδη αύξηση σημειώνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι τιμές σίτου στην ευρωπαϊκή αγορά οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ 320 και 330 ευρώ ο τόνος. Αντίστοιχα και για το καλαμπόκι οι τιμή των συμβολαίων παράδοσης σε κοντικό χρόνο (Μάρτιο – Ιούνιο) διαπραγματεύεται στα 327 και τα 286 ευρώ αντίστοιχα

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις