Οι επενδύσεις και η κατηγορία εσπρέσο

Επενδύσεις ύψους 6 εκατ. ευρώ αναμένεται να υλοποιήσει η KAFEA TERRA την περίοδο 2023-2024 ενώ το τρέχον έτος ολοκληρώθηκε τετραετές επενδυτικό πλάνο 27 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης τα 2,5 εκατ. ευρώ εξ αυτών θα κατευθυνθούν για γραφεία και μονάδα service στο Μαρκόπουλο, 1,5 εκατ ευρώ για κτιριακές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη και 2 εκατ. ευρώ για νέα μονάδα καβουρδίσματος του καφέ.

Σημειώνεται ότι η KAFEA TERRA δραστηριοποιείται στην αποκλειστική εισαγωγή του καφέ illy και στην ολοκληρωμένη παραγωγή και διανομή του καφέ Dimello, καθώς και στην αποκλειστική εισαγωγή και διανομή ευρωπαϊκών εμπορικών σημάτων υψηλής ποιότητας. Σημαντική προσθήκη στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της KAFEA TERRA αποτελεί και η πρόσφατη εισαγωγή στην αγορά του πρώτου πιστοποιημένου καφέ Rainforest Alliance, παραγωγής της ίδιας της εταιρείας. Απασχολεί συνολικά 181 εργαζομένους με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Ανάπτυξη 15% το 2022

Το 2021 ήταν μια χρονιά – ορόσημο για την KAFEA TERRA, καθώς κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στα 84,8 εκατ. ευρώ (+ 22% έναντι των 69,4 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς). Σε αυτό συνέβαλε και η αύξηση κατά 10% του παραγόμενου όγκου καφέ, όπου σε συνδυασμό με την εισαγωγή 23 νέων κωδικών παραγωγής και 68 νέων κωδικών εισαγωγής και εμπορίας στους τομείς αγοράς Ho.Re.Ca και Retail, απέφερε θετικό πρόσημο κερδοφορίας στην εταιρεία.

Το 2022 εκτιμάται ότι η εταιρεία θα καταγράψει ανάπτυξη της τάξεως του 15% περί τα 97 εκατ. ευρώ δηλαδή, η οποία προέρχεται κατά το ήμισυ από ανάπτυξη πωλήσεων όγκου καφέ και το υπόλοιπο από τις αυξήσεις τιμών κατά τη διάρκεια του τελευταίου 1,5 έτους.

Ως προς τις εξαγωγές δραστηριοποιείται σε 17 χώρες και αποτελούν το 2,5% του καθαρού τζίρου. Οι εξαγωγές αποτελούν προτεραιότητα και εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια θα αποτελούν ένα κανάλι ανάπτυξης της εταιρείας.

Η κατηγορία του εσπρέσο στο λιανεμπόριο όπως επισημάνθηκε αποτελεί τη μοναδική κατηγορία που εμφανίζει ανάπτυξη, της τάξεως του 4%, λόγω κυρίως της κάψουλας, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες κατηγορίες κινούνται οριακά πτωτικά.  Αποτελεί άλλωστε την πιο ανταγωνιστική κατηγορία στην οποία μετέχουν όλα τα brands πολυεθνικών. Η KAFEA TERRA στον εσπρέσο σε μορφή κάψουλας, έχει μερίδιο σε αξία της τάξης του 3,1% και ο στόχος της είναι ο διπλασιασμός του.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις