Η απόφαση στόχο έχει να μην προβούν οι καταναλωτές σε αλόγιστες και αδικαιολόγητες αγορές υπό τον φόβο του πολέμου.

Ιταλικά σούπερ μάρκετ, αποφάσισαν να περιορίσουν τις αγορές ορισμένων προϊόντων ούτως ώστε οι καταναλωτές να μην προβαίνουν σε αδικαιολόγητες κι αλόγιστες αγορές εξαιτίας της ανησυχίας τους για ελλείψεις τροφίμων ενόψει του πολέμου στη Ουκρανία.

Σουπερμάρκετ της πόλης Τρεβίζο, στην βορειοανατολική Ιταλία, επιτρέπει στον κάθε πελάτη να αγοράζει μόνον δυο μπουκάλια με σπορέλαιο ενώ στην Ιμπέρια, έξω από την Γένοβα,  επιτρέπεται η πώληση μέχρι και πέντε μπουκαλιών λαδιού του ενός λίτρου.

Στην Φλωρεντία, δε, σουπερμάρκετ της αλυσίδας Coop, έκανε γνωστό ότι «παρά το ότι δεν έχει προκύψει έλλειψη σε τρόφιμα, δεδομένου ότι υπήρξαν έμποροι οι οποίοι προχώρησαν σε μαζικές αγορές προσωρινά, θα μπορούν να πωλούνται το πολύ τέσσερα κουτιά με ζάχαρη, αλεύρι και σπορέλαιο»

Όπως ανακοινώνουν οι υπεύθυνοι των καταστημάτων, η απόφαση αποσκοπεί στο να μη παρουσιαστούν προβλήματα στη διαδικασία και στην αλυσίδα των προμηθειών και ακόμα περισσότερο στο να μην αδειάσουν τα ράφια από βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Φυσικά και οι ιθύνοντες προσπαθούν να καθησυχάσουν τους αγοραστές, διαμηνύοντας ότι όλα τα καταστήματα καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να εγγυηθούν την προμήθεια των αγαθών και να ικανοποιήσουν τη ζήτηση σε βασικά προϊόντα. Ο πόλεμος στην Ουκρανία ενέχει κινδύνους εφοδιασμού με πρώτες ύλες, ωστόσο οι πάντες εργάζονται προκειμένου να μην υπάρξουν ελλείψεις τροφίμων στην αγορά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις