Τέταρτο πακέτο κυρώσεων αναμένεται να ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση παρά τις απειλές της Μόσχας.

Η Μόσχα περνά στην αντεπίθεση και είναι έτοιμη να “ταλαιπωρήσει” ενεργειακά την Ευρώπη, έπειτα από τις κυρώσεις που της επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Νικολάι Κόμπρινετς, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε πως η Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας, αλλά είναι και έτοιμη για σκληρή αντιπαράθεση στον τομέα, αν αυτό είναι απαραίτητο, χωρίς να προσδιορίζει τι ακριβώς σημαίνει αυτή η αντιπαράθεση.

Ο ίδιος δήλωσε πως η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας θα οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να πληρώνει τουλάχιστον τα τριπλάσια για πετρέλαιο, αέριο και ηλεκτρικό.«Πιστεύω πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επωφεληθεί απ’ αυτό – έχουμε πιο ανθεκτικές στο χρόνο προμήθειες και πιο γερά νεύρα», δήλωσε ο Κόμπρινετς μιλώντας στο Ιντερφάξ.

Οι παραπάνω δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου γίνονται υπό το πρίσμα του τέταρτου πακέτου κυρώσεων που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας, όπως εξήγγειλε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Με το νέο πακέτο μέτρων, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναστολή των εμπορικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία, άσκηση πιέσεων στην ρωσική ελίτ που βρίσκεται δίπλα στον Πούτιν και απαγόρευση εξαγωγών ειδών πολυτελείας στη Ρωσία, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν στόχο να πιέσουν οικονομικά το Κρεμλίνο και να ανακόψουν τη ρωσική επέλαση στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις