Το γνωστό site υγείας τόνισε τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν οι ελληνικές τροφές  στην υγεία, το δέρμα, τα μαλλιά και το προσδόκιμο ζωής.

Για 15η συνεχή χρονιά, η αμερικανική πλατφόρμα υγείας, Healthline, τοποθετεί την ελληνική κουζίνα στην κορυφή της ετήσιας λίστας με τις πιο υγιεινές κουζίνες στον κόσμο. Η Healthline τόνισε τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν οι ελληνικές τροφές  στην υγεία, το δέρμα, τα μαλλιά και ανέφερε επίσης ότι η ελληνική διατροφή είναι γνωστό ότι «φέρνει μακροζωία» και είναι η διατροφή που προτείνουν περισσότερο οι διατροφολόγοι καθώς βασίζεται στα φρούτα και τα λαχανικά.

«Η ελληνική κουζίνα είναι μια τέλεια έκδοση της μεσογειακής διατροφής, η οποία στην πραγματικότητα ξεκίνησε από το νησί της Κρήτης, όπου οι ντόπιοι έχουν υψηλότερο προσδόκιμο ζωής και χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων από τον μέσο άνθρωπο, λόγω των τροφών που τρώνε», έγραψε η Healthline.

Αυτό που κάνει την ελληνική κουζίνα ξεχωριστή σύμφωνα με το site, είναι επίσης το γεγονός ότι στην Ελλάδα κάθε κομμάτι γης έχει διαφορετικό μικροκλίμα, επομένως τα αγροτικά προϊόντα που παράγονται σε όλη τη χώρα διαφέρουν μεταξύ τους. Το λίπος εμφανίζεται με τον τρόπο του ελαιολάδου και των ξηρών καρπών παρά στο κρέας, ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά υπάρχουν πάντα στα περισσότερα ελληνικά πιάτα. Επιπλέον, ενώ μερικά από τα πιο δημοφιλή ελληνικά φαγητά είναι φορτωμένα με θερμίδες, όπως ο μουσακάς, το παστίτσιο ή το σουβλάκι, υπάρχουν πολλές υγιεινές επιλογές με βάση τα όσπρια, το ψάρι και τις σαλάτες.

Ο παιδοδιατροφολόγος, διαιτολόγος και καθηγητής στο Albert Einstein College of Medicine στη Νέα Υόρκη, Keith Ayoob, έδωσε συνέντευξη στο Healthline και δήλωσε ότι «η ελληνική διατροφή είναι ένα παράδειγμα του πώς η υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι βαρετή, γιατί οι άνθρωποι τρώνε νόστιμα φαγητά χωρίς να κάνουν συμβιβασμούς στο σώμα τους.»

«Αυτό συμβαίνει γιατί οι ελληνικές τοπικές κουζίνες βασίζονται σε φυσικά και μη επεξεργασμένα συστατικά και σε δοκιμασμένες στο χρόνο μεθόδους προετοιμασίας και προσφέρουν τα περισσότερα από τα συστατικά που κάνουν τις άλλες κουζίνες της Μεσογείου τόσο υγιεινές», εξήγησε ο Δρ Ayoob. Σύμφωνα με το Healthline Media, έρευνες τα τελευταία 40 χρόνια έχουν δείξει ότι η παραδοσιακή ελληνική διατροφή είναι από τις πιο υγιεινές στον πλανήτη.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις