Μια νέα γαστρονομική - και όχι μόνο - επιλογή θα είναι σύντομα διαθέσιμη στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα

Τα Food Halls, μια νέα τάση στον χώρο των τροφίμων που ξεκίνησε από την Αμερική, κάνει τώρα τα πρώτα της βήματα και στην Ελλάδα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξουν δύο τέτοιοι χώροι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φέρνοντας μια νέα γαστρονομική – και όχι μόνο – επιλογή στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.

Τι είναι τα Food Halls που ήρθαν και στην Ελλάδα

To Food Hall είναι ουσιαστικά μια μεγάλη αγορά που εμπεριέχει μια ποικιλία από τοπικά μίνι-εστιατόρια, λιανοπωλητές τροφίμων και καταστήματα που επικεντρώνονται στο φαγητό, όλα κάτω από την ίδια στέγη. Σε ένα Food Hall μπορεί επίσης κανείς να βρει μπαρ, ζωντανή μουσική αλλά και διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Βρίσκονται συνήθως σε ανακαινισμένες αποθήκες ή ισόγεια κτιρίων και επικεντρώνονται σε τοπικά εστιατόρια και όχι σε αλυσίδες.

Τα Food Halls είναι η εξέλιξη της αλλαγής που έφεραν οι καντίνες στους δρόμους οι οποίες επανήλθαν τα τελευταία χρόνια καθώς οι άνθρωποι ήθελαν να απομακρυνθούν από μεγαλύτερες αλυσίδες αναζητώντας κάτι γρήγορο και προσιτό. Η μεταβαλλόμενη διατροφική κουλτούρα, το αυξανόμενο κόστος εργασίας, η εκτίναξη των αστικών ενοικίων έπαιξαν όλα τον ρόλο τους για να επέλθει αυτή η αλλαγή.

Η Αγορά Μοδιάνο στην Θεσσαλονίκη 

Η αρχή γίνεται με την Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη η οποία ανοίγει και επίσημα τις πόρτες της στους κατοίκους της πόλης την 1η Σεπτεμβρίου.

Η Αγορά Μοδιάνο είναι το πρώτο χαρακτηρισμένο μνημείο στην Ελλάδα που ανακατασκευάστηκε και παραδίδεται για χρήση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Τα καταστήματα που θα λειτουργούν εντός της νέας αγοράς Μοδιάνο, θα είναι επτά, οκτώ και δέκα τετραγωνικών μέτρων, αλλά όπως είχε δηλώσει η υπεύθυνη επικοινωνίας του Ομίλου Φάις, κα Γεωργία Δώδου, θα δίνεται η δυνατότητα συνένωσης δύο, που όμως δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 20 τ.μ..

Η αγορά, σύμφωνα με την ίδια, θα είναι εσωτερικά οργανωμένη σε γειτονιές, ανάλογα με τα είδη τροφίμων. Εκεί κανείς θα μπορεί να βρει κρέατα, ψαρικά και οπωρολαχανικά αλλά και ξεχωριστές γωνιές με προϊόντα από διάφορες χώρες (ελληνική, ιταλική ή ελβετική γωνιά).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A post shared by AGORA MODIANO (@agoramodiano)

Το Food Hall στο Αρσάκειο Μέγαρο στην Πανεπιστημίου 

Οι εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου Food Hall της Πανεπιστημίου αναμένεται να αρχίσουν ξανά το προσεχές διάστημα έπειτα από τις καθυστερήσεις λόγω πανδημίας. Στο χώρο του Αρσακείου Μεγάρου, στο ιστορικό τετράγωνο των οδών Σταδίου, Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου και Αρσάκη, θα λειτουργήσει ένας  πολυχώρος με καταστήματα πώλησης ελληνικών μεσογειακών προϊόντων, χώρους εστίασης καθώς και μαγαζιά που θα διαθέτουν fine fast food, δηλαδή γρήγορο αλλά υγιεινό φαγητό.

Η φιλοσοφία του συγκεκριμένου Food Hall επικεντρώνεται στην μεσογειακή διατροφή και τα ελληνικά προϊόντα με στόχο την αύξηση της προβολής τους στους επισκέπτες αλλά και πέρα από τα όρια της αγοράς, μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. Το Πρόγραμμα Αξιοποίησης περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση της Στοάς Βιβλίου, της Στοάς Ορφέως και του Αίθριου του Αρσακείου, συνολικής έκτασης 11.000 τ.μ., ενώ θα παραμείνουν ως έχουν οι χώροι που μισθώνει από το 1984 το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος της επένδυσης για την πρώτη αυτή φάση υπολογιζόταν στα 12 εκατ. ευρώ ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 500 άμεσες θέσεις εργασίας.

Αρσάκειο Μέγαρο – Φωτό: Τατιάνα Μπόλαρη / Eurokinissi

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις