Ανοιξιάτικη σούπα, φιλέτο με σως Μαδέρα και πέρδικα με λικέρ Chartreuse ήταν μερικά από τα εδέσματα που πρόσφερε το νεόκτιστο τότε πολυτελές ξενοδοχείο στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Της Άννυς Ζιώγα
Σε μια Αθήνα που μόλις σιγά σιγά είχε μάθει να στολίζει Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τον Όθωνα. Με τον πρωθυπουργό Χαρίλαο Τρικούπη να προσπαθεί να σώσει την χώρα που ήταν αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας. Η νεόκτιστη τότε Μεγάλη Βρετανία (1878) ετοιμάζει για το Αθηναϊκή αστική τάξη κ τους θαμώνες της ένα Πρωτοχρονιάτικο μενού που θα ζήλευαν κ τα καλύτερα εστιατόρια του 2021.Εχουμε λοιπόν “Ανοιξιάτικη σούπα” κ “Ψάρι με κρασί Ρήνου” για πρώτο πιάτο.
Φυσικά δεν λείπουν  η “Ψητή γαλοπούλα με κάρδαμο” το “Φιλέτο με σως Μαδέρα” αλλά κ η “Πέρδικα με λικέρ Chartreuse”.Η σαλάτα του δείπνου είναι “Σέλερι” ,που εμείς το μάθαμε 100 χρόνια μετά. Όπως κ το τότε εντυπωσιακό επιδόρπιο “Κάστρο από Μελφεϊγ” κ παγωτό. Όσο γνωστές κ αν μας  φαίνονται αυτές οι γεύσεις σήμερα αναλογιστείτε πόσο εξωπραγματικά φάνταζαν στα μάτια αλλά κ στον ουρανίσκο των απλών Αθηναίων όπως τους περιγράφει ο αυτοεξόριστος τότε στην Αθήνα Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στα Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις