Θα πραγματοποιηθεί στις 15 έως και 19 Οκτωβρίου στο Παρίσι

Μετά από τέσσερα χρόνια επανέρχεται και πάλι η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, SIAL 2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από τις 15 έως τις 19 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte Exposition Park στο Παρίσι. Η δημοφιλής έκθεση λαμβάνει χώρα υπό κανονικές συνθήκες κάθε δύο χρόνια, ωστόσο εξαιτίας της πανδημίας είχε «παγώσει» η διοργάνωσή της το 2020. Το κεντρικό μήνυμα της φετινής έκθεσης είναι το «Own the Change» και επικεντρώνεται στις περιβαλλοντικές, ψηφιακές και δημογραφικές αλλαγές που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως εξηγούν στελέχη της έκθεσης, οι τάσεις που έχουν δημιουργηθεί διεθνώς σχετίζονται με την υγιεινή διατροφή, τη διαφάνεια στην παραγωγή αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων. Μεταξύ των νέων υπηρεσιών που θα διαθέτει η έκθεση τροφίμων είναι το SIAL Innovation, μία παρουσίαση του πυρήνα της παγκόσμιας καινοτομίας στον χώρο των τροφίμων, το SIAL start up, ένας ολοκαίνουργιος τομέας για την παρουσίαση επιλεγμένων startups, το SIAL InsightsThink Tank το οποίο περιλαμβάνει αποκλειστικές μελέτες σχετικά με τις προσδοκίες των καταναλωτών κ.α., αλλά και το SIAL Podcast, μία νέα μηνιαία ειδησεογραφική εκπομπή για τη βιομηχανία τροφίμων.

300 ελληνικές επιχειρήσεις

Στην φετινή έκθεση θα συμμετέχουν περισσότεροι από 7.000 εκθέτες, προερχόμενοι από 120 χώρες, ενώ θα παρουσιαστούν 400.000 προϊόντα. Μέσω του Enterprise Greece θα συμμετάσχουν στη Sial 2022 οι Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, τα επιμελητήρια Λάρισας, Εύβοιας και Αχαΐας, τα ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ κ.α. Στο σύνολό τους θα συμμετέχουν στην έκθεση 300 ελληνικές επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί ότι διεθνής έκθεση αποτελεί θεσμό στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, καθώς μετρά ήδη 50 χρόνια διοργάνωσης. Η έκθεση περιλαμβάνει 20 εκθεσιακούς τομείς όπου προβάλλεται το σύνολο των κατηγοριών προϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και τεχνολογικά προϊόντα για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, όπως και προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης: αφεψήματα, ζεστά αφεψήματα, κρασί και αλκοολούχα ποτά, προϊόντα παντοπωλείου, εκλεκτά είδη και gourmet, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, προϊόντα κρέατος, πουλερικά, κυνήγι, αλλαντικά, έτοιμα προϊόντα, πουλερικά, θαλασσινά, γαλακτοκομικά προϊόντα, μηχανήματα εξοπλισμού, συστατικά, οργανικά προϊόντα και υγιεινής διατροφής, φρούτα και λαχανικά, κατεψυγμένα τρόφιμα, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, γλυκά, αρτοσκευάσματα, τοπικά προϊόντα περιοχών της Γαλλίας, εθνικά περίπτερα με τοπικά προϊόντα άλλων χωρών.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις