Ο τζίρος των επιχειρήσεων εστίασης αυξήθηκε κατά 85,9%.

Σημαντική αύξηση καταγράφηκε κατά το δ’ τρίμηνο του 2021 στους κύκλους εργασιών των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου αλλά και του κλάδου της εστίασης και των αεροπορικών μεταφορών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Πιο αναλυτικά, ο τζίρος επιχειρήσεων όπως ταξιδιωτικά πρακτορεία, γραφεία οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσίες κρατήσεων ενισχύθηκε κατά το δ’ τρίμηνο του 2021 κατά 138,8% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, ενώ ο κύκλος εργασιών στον τομέα Υπηρεσιών Καταλύματος αυξήθηκε κατά 148,9%.

Αντίστοιχα σημαντική ήταν η ενίσχυση του τζίρου των επιχειρήσεων στον κλάδο των Υπηρεσιών Εστίασης (+85,9%), ενώ κατά 101,5% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών στον κλάδο των Αεροπορικών Μεταφορών.

Την ίδια στιγμή, πτώση καταγράφηκε στον τζίρο των επιχειρήσεων στον τομέα των Ταχυδρομικών και Ταχυμεταφορικών δραστηριοτήτων (-29,7%), ενώ κατά 12,3% μειώθηκε ο κύκλος εργασιών στον τομέα των Εκδόσεων και των Δραστηριοτήτων Προγραμματισμού και Ραδιοτηλεοπτικών Εκπομπών.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις